Ilgalaikis lakavimas: ką verta žinoti

Lsveikata.lt

Mano nagai labai silpni, vis galvoju, kad vertėtų pasidaryti ilgalaikį lakavimą, bet ne iš vienos draugės girdėjau, kad po kelių tokių procedūrų nagai būna labai pažeisti. Ar ši procedūra išties kenkia nagams?

Gerda

Pasak grožio specialistų, ginčų apie ilgalaikio lakavimo žalą ar naudą daug.

Teigiama, kad iš sintetinių polimerų pagamintas lakas nekenkia nago plokštelei, leidžia jai kvėpuoti. Tokiu laku nulakuoti nagai ypač blizga, spalva būna intensyvi. Tarp ilgalaikio lakavimo privalumų – jis ilgiau išlieka net po kontakto su vandeniu ar cheminėmis medžiagomis, kurių gausu buities apyvokos priemonėse.

Ilgalaikiu laku nulakuoti silpni ir besilupantys nagai sutvirtėja. Juos lengviau užauginti iki norimo dydžio. Tačiau padaryti juos sveikesniu ilgalaikio lako pagalba tikrai nepavyks. Po to, kai manikiūrininkė nuvalys laką, nagai ir vėl bus silpni.

Tačiau moterims, kurių nagai silpni, trumpi, lūžinėja, reikėtų žinoti ir tai, kad šis nagų lakas ilgai (apie 14 dienų) nesilaikys – jis ims trupėti, luptis nuo nagų galiukų. O turinčiosios labai stiprius, sveikus nagus geliniu laku gali džiaugtis kone 3–4 savaites.

Beje, kenksmingesne procedūra laikomas ne lakavimas, o būtent jo nuvalymas. Kuo „agresyvesnis“ valiklis, tuo labiau pakenkiama nago plokštelei ir odai apie ją.

Ultarvioletiniai spinduliai, kurie naudojami džiovinant gelinį laką, veikia ne tik nagus: neretai jie išsausina ir nualina rankų odą. Taigi po tokių procedūrų rankoms taip pat reikėtų intensyvesnės priežiūros.

Jeigu jūsų nagai silpni, lūžinėja jiems pagelbės kaukės su arbatos medžio aliejumi bei kitais drėkinamaisiais ir maitinamaisiais komponentais. Visą savaitę vakarais reikia užtepti kaukę ant nagų, o ryte jos likučius pašalinti servetėle.

Jeigu nagai vis tiek plonėja, reiškia trūksta kalcio. Tuomet vertėtų kosmetikos parduotuvėje paieškoti specialių lako pagrindų, praturtintų kalciu. Tokie pagrindai apsaugo nagą nuo pageltonavimo bei kontakto su agresyviomis medžiagomis, stiprina nago plokštelę.

Svarbu:

Nors ilgalaikį laką galima nuvalyti ir namuose, profesionalai nerekomenduoja to daryti, nes didėja rizika pažeisti nago plokštelę. Pasak manikiūrininkių, pas jas dažnai ateina moterys ir merginos, kurių nagai yra pažeisti, odelės apie juos apsilupusios – tai savarankiško lako nuvalymo pasekmė.


gražūs nagai. sveiki nagai, ilgalaikis lakavimas, nagų lakas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai