Now Reading
Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimai jau ateinantį šeštadienį

Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimai jau ateinantį šeštadienį

Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimai jau ateinantį šeštadienį

Laikas.lt

Sausio 25 dienos vakare Kauno miesto gyventojų ir svečių laukia neeilinė alternatyva muzikos apdovanojimams. Hiphopo subkultūros atstovai rinksis iš visos Lietuvos į kasmetinį urbanistinės kultūros festivalį „Live from Kaunas Streets“ apdovanoti savo geriausiųjų.

Anot organizatorių, kultūra, ir ypač jos muzika išsiplėtė iki tokio lygio, kad sunku ir nuspręsti kas geresnis, nes aukšto lygio muzikantų pastaruoju metu tikrai daug. Atlikėjai ir visuomenės aktyvistai buvo nominuoti septynioms kategorijoms: Geriausio reperio, kitaip vadinamo MC (angl. Master Of Ceremonies), geriausio instrumentalisto (beatmaker), geriausios grupės, albumo, renginio, dainos ir vaizdo klipo.

Pačiuose hiphopo apdovanojimuose aiškiai vyrauja „Lilas ir Innomine“ gyvo projekto komanda ir jos pavieniai atstovai. Jie nominuoti net penkiose kategorijose: metų grupės, metų albumo, instrumentalistas Innomine nominuotas į geriausius, grupės reperis Lilas nominuotas geriausio renginio kategorijoje kaip organizatorius, taipogi ir geriausio vaizdo klipo nominacijoje „Kambariokai 2013“, kuris buvo įrašinėjamas kaip šio festivalio praeitų metų pakvietimas, vienas iš dainos autorių buvo Lilas. „G&G Sindikatas“ su daina „Laikas Keistis“ pretenduoja tapti geriausios šių metų dainos autoriumi, taip pat neatsilieka tik ką M.A.M.A. apdovanojimą nuskynęs MC Mesijus, nominuotas trijose kategorijose: Geriausio vaizdo klipo, geriausio albumo, ir geriausio MC. Visus nominantus išrinko apdovanojimų komisija, kuri dėl tam tikrų priežasčių bus paskelbta tik renginio metu. Komisija tapo ir socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai, kurie galėjo balsuoti už savo lyderius „pamėgdami“ jų nuotraukas, ir nulemti net penkiasdešimt procentų viso rezultato. Šiuo metų vyksta komisijos antro rato balsavimas, po kurio šeštadienio ceremonijos metu, įvyksiančios Kauno klube – lofte „Gargaras“, bus paskelbti geriausi. Nepaisant visų apdovanojimų, į sceną išeis net keturioliką hiphopo žanro atstovų, tarp kurių ir dauguma nominantų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top