Jubiliejinėje Vilniaus knygų mugėje dėmesys skaitytojams ir laiko patikrintoms knygoms

Laikas.lt

Vasario 20–23 dienomis į Lietuvos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“ skaitytojus iš visos Lietuvos sukvies jubiliejinė XV-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė. Šiemet laukiamiausias skaitytojų metų įvykis kvies kalbėti apie kiekvienam brangias knygas: klasikinę literatūrą, kultinius tekstus, laiko patikrintus kūrinius.

Laiko patikrintos knygos kalba ne tik apie autorius, bet ir skaitytojus. Visa, kas buvo sukurta amžiams bėgant, šiandien perimama vis naujų kartų. Senuosiuose tekstuose įžvelgiame naujas prasmes ir iš jų kuriame patys save. Širdžių ir gyvenimo patikrintos knygos, kurios mums svarbios, geriausiai nusako, kas mes esame, kokios mūsų vertybės.

Kas yra klasikinė literatūra? Ar klasika yra laiko įvertintos knygos? Ką mylimos knygos pasako apie mus? Atsakymų į šiuos klausimus ieškoma jau dabar: savo kultinių knygų sąrašus sudaro žymūs Lietuvos rašytojai, poetai, aktoriai, menininkai, visuomenės veikėjai. 

„Pabandysiu vardyti knygas ir kūrinius, kurie mane formavo nuo pradžių. Tai yra tos knygos nukreipė mane keliu, kuriuo aš keliauju po literatūrą ir gyvenimą iki šiol“, – taip savo kultinių knygų dešimtuką pristato prozininkė, eseistė Giedra Radvilavičiūtė.

Knygų sąrašai skelbiami Vilniaus knygų mugės interneto puslapyje. Įkvėpti, dalintis savo brangių knygų pavadinimais ir autoriais socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje kviečiami visi Mugės bičiuliai.
Didžiausia ir svarbiausia knygų mugė Baltijos šalyse tęs tradicijas ir šiemet pasiūlys įdomią, turiningą kultūrinę programą, autorių ir svečių gausą: kvies pažvelgti į penkiolikos metų Mugės istoriją, diskutuoti, stebėti, atrasti, susitikti su autoriais, susipažinti su šiuolaikiniais užsienio ir lietuvių kūrėjais, naujausiais leidiniais.

Jubiliejinė XV-oji Vilniaus knygų mugė minės ir grožinės lietuvių literatūros pradininko Kristijono Donelaičio 300-ąsias gimimo metines. Klasiko jubiliejaus proga mugės rengėjai kvies aplankyti Donelaičiui skirtą parodą, ateiti į filmo peržiūrą bei dalyvauti išskirtiniame Mugės renginyje – gyvuose, net penkias valandas truksiančiuose Donelaičio „Metų“ skaitymuose. Lietuvišką hegzametro kūrinį Knygų mugėje skaitys apie tris šimtus žmonių iš visos Lietuvos.

Bilietai į Vilniaus knygų mugę jau platinami Bilietų pasaulio prekybos taškuose bei interneto puslapyje. Išankstiniai bilietai kainuoja pigiau, taikomos nuolaidos studentams, senjorams, neįgaliesiems, moksleivių grupėms. Visa informacija apie bilietus, jų kainas ir taikomas nuolaidas adresu www.2014vilniausknygumuge.lt

Renginys vyks 2014 m. vasario 20–23 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

knygos, knygų mugė, naujos knygos, Vilniaus knygų mugė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai