Now Reading
Skaitytojo pusryčiai. Trys aistros viename (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Trys aistros viename (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Trys aistros viename (receptas)

Agnė Aleknavičiūtė

Sausis. Šis mėnuo turbūt daugumai išbrauktas iš kalendorių. Sunku atsigauti nuo praūžusių švenčių, studentams – sesija, paūmėjusios peršalimo ligos ir atslenkantys šalčiai. Prie daugumos prisidedu ir aš.

Turbūt tai skaitote todėl, nes suintrigavo pavadinimas? Šį kartą tai nebus paprastas receptas, jis –  ypatingas, nes privertė mane čia parašyti. Jis susijęs su mano aistromis. Štai, sėdžiu, į pabaigą bėga filologijos  studijos, lavinu ranką piešdama dėl savo svajonės  ir pamatau nuorodą į konkursą. Pirma į galvą šovusi mintis: „ne, aš negaliu“, tačiau ją nuveju ir sakau sau: „kodėl ne?“. Staiga prisiminiau savo pirmąją tatuiravimo patirtį, kurios laukiau šešis metus ir nežinau, ar visiems taip būna, bet ji apvertė aukštyn kojom mano gyvenimą. Pirmieji štrichai ant odos – tai magiška… Todėl dabar jūs mane skaitote: rašyti sugebu, gaminu gerai (tai, ką jums paruošiau yra puikus vaistas sausio mėnesį), ir prizas tatuiruotė (mano aistra, svajonė ir tikslas).

Dabar apie tą stebuklingą vaistą sausio mėnesį. Trys aistros viename arba aštri sriuba su mėsa ir daržovėmis. Puikus vaistas nuo slogos arba šilumos stygio.

Reikės:

3l vandens;
1kg kiaulienos arba jautienos faršo (galima maišyti);
3-4 bulvių;
2 morkų;
Svogūno;
Pusė saliero gumbo ar poros stiebų;
1a.š. petražolių;

1 a. š. maltų aitriųjų paprikų (galima ir daugiau);
Druska ir pipirai (pagal skonį).

Užvirkite vandenį. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, salierą sutarkuokite arba supjaustykite (pagal pasirinkimą) ir viską apkepinkite aliejuje. Supjaustytą svogūną ir faršą taip pat apkepinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Viską sudėkite į vandenį. Prasideda linksmoji dalis. (man labai patinka žaisti su prieskoniais) Įdėkite petražolių ir maltų aitriųjų paprikų. Maišydami sekite aštrumą, jei reikia galite įdėti ir daugiau. Viską sudėjus virkite dar apie 10 minučių. Skanaus!
 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


„Skaitytojo pusryčiai“ – nauja „Laikas.lt“ rubrika, galinti tapti ir tavo tramplynu į žiniasklaidą! Kiekvieną pirmadienį atiduodame tribūną savo skaitytojams, o šauniausius dar ir apdovanojame specialiais prizais! Daugiau apie „Skaitytojo pusryčius“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top