Now Reading
Norisi kultūros? Permokėti nebūtina

Norisi kultūros? Permokėti nebūtina

Norisi kultūros? Permokėti nebūtina

Laikas.lt

Kai savaitgalį įjungiame žemesnę pavarą, bandydami atsigriebti už kasdienę rutiną, nejučia imame žvalgytis tarp reklamos iškabų, rėkiančių apie vieną ar kitą renginį. Žinoma, jie sufleruoja, kad padės tau atsipalaiduoti, patenkins kultūros ir pramogų troškulį, bet labai mažai pasako, kiek patuštins tavo piniginę. Šioje vietoje vertėtų nepamesti galvos. Juk nenori po savaitgalio gyventi sausų makaronų dieta? Tuomet paskaityk „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto ekspertų patarimus, kaip sutaupyti semiantis kultūros.

Nelauk savaitgalio. Jau senovės romėnai savo anūkams sakė – skubėk lėtai ir būsi pirmas. Tas pats galioja ir su vakarėliais. Tad nepulk į juos strimgalviais paskutinę minutę. Savaitgaliais bilietai į renginius beveik visada yra brangesni nei perkant šiokią dieną. Pavyzdžiui, kino bilieto kaina paprastą darbo dieną gali būti net penktadaliu mažesnė. Tad iš anksto planuokis, kur eisi – taip laimėsi galimybę sutaupyti litą kitą.

Venk tarpininkų. Bilietų platinimo bendrovės yra patogu, bet perkant bilietą jos iš tavęs nuplėšia paslaugos, rezervacijos ir kitus mokesčius, todėl bilieto kaina kartais gali išaugti net iki 8 litų. Jei tai nė motais verslininkui, tai studentui vertėtų susimąstyti. Tad jei tik įmanoma, bilietus stenkis įsigyti renginio organizatorių kasose.

Jei madinga, tai cool? Didelės afišos, garsūs vardai, ryški ir gausi reklama dar nereiškia, kad renginys yra vertas dėmesio. Ypač, jei už madingą vardą plėšiamos šimtinės. Mažuose, jaukiuose kino teatruose dažnai rodomi puikūs filmai, o Lietuvos muzikos ir teatro akademijos salėje galima paklausyti įspūdingų koncertų. Tokių alternatyvių vietų didžiuosiuose miestuose apstu. Tik netingėk apsidairyti ir pasiklausinėti draugų.

Būk kantrus ir gudrus. O jei visgi trūks plyš norisi didelės scenos, kartais verčiau praleisti išreklamuotą teatro, miuziklo ar panašaus renginio premjerą ir palaukti vėlesnių pasirodymų, kurie bus tikrai pigesni. Taip pat nesibaidyk stovimų bilietų. Pirma, jie gerokai pigesni, antra, greičiausiai vis vien stovėti neteks, kadangi dažnai atsiranda pristatomų kėdžių arba lieka laisvų vietų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Muziejuje – tik senukai? Ar žinojai, kad Asmeninių finansų instituto atliktas kultūrinių veiklų kainų palyginimas rodo, jog muziejuose kainos kandžiojasi mažiausiai. Be to, trečiadieniais į juos įėjimas nemokamas. Taip, muziejuose neišgirsi diskotekos ritmų, bet ir čia pilna erdvės polėkiui. Pasirinkimas tikrai platus: Lietuvoje yra per 100 muziejų, kurie suteiks naujų potyrių – nuo landžiojimo po KGB rūsius iki susipažinimo su įdomiausiais kontrabandos eksponatais.

Išnaudok visas galimybes. Smagiam ir nenuobodžiam laiko praleidimui nebūtinos didelės sumos. Pasitelk fantaziją. Kartais pasisėdėjimas su draugais ant „barako“ stogo ar kitoje įdomioje vietoje gali atstoti prabangiausią vakarėlį, o spontaniškai suorganizuotas stalo žaidimų turnyras tapti smagesniu nei suolų trynimas bare. Vietoj eilinės romantinės komedijos pasirinkęs parodą galerijoje taip pat neprašausi – ir menu pasigėrėsi, ir vynu pasivaišini.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top