Vilniuje – „Hexvessel“ muzikos kerai (video)

Laikas.lt

Šį penktadienį, sausio 24 d., Lietuvoje antrąkart apsilankys psichodelino folkloro kūrėjai „Hexvessel“. Iš ežerų šalies Suomijos atvyksiantys svečiai pasirodys kartu su prancūzais „Alcest“ ir britais „The Fauns“. Veiksmas vyks Vilniuje „New York“ klube. Tai bus vienintelis bendras šių grupių koncertas Baltijos šalyse.

Pirmą sykį Lietuvoje „Hexvessel“ svečiavosi 2012-ųjų liepą „Velnio akmens“ festivalyje. Šių muzikantų aštuonetas, prieš atvykimą gal kiek truputį skeptiškai vertintas mūsų šalies klausytojų, koncerto vakarą visgi sulaukė nemažai palankių atsiliepimų.

Nors grupė „Hexvessel“ įprastai pristatoma ir kildinama iš Suomijos, tačiau ją įkūrė britas Mat McNerney. Sunkiosios muzikos pasaulyje ši persona geriau žinoma kaip grupių „Dødheimsgard“ ir „Code“ vokalistas, slapyvardžiu Captain Kvohst. Kelerius metus Mat McNerney kūrė black metalo muziką, iki kol 2009-aisiais nusprendė imtis to, kas jį ypatingai žavėjo nuo pat vaikystės: prietarai, istorijos apie vaiduoklius, magija, okultizmas – tai nuo jaunų dienų formavo savitą Kvohst požiūrį į pasaulį.

Tačiau kodėl britų džentelmenas savo idėjas ėmė realizuoti Suomijoje? Dar „Code“ laikais viešėdamas Laplandijoje ir įkvėptas stingdančios žiemos, vaikinas per tris savaites įrašė albumą. Būsimą „Hexvessel“ vokalistą / gitaristą pakerėjo Suomijos gamta ir šios šalies žmonių domėjimasis pagonybe. Būtent čia šis muzikantas pajuto galįs iki galo įgyvendinti ilgą laiką planuotus darbus.

Captain Kvohst visada žavėjosi 5-ojo ir vėlyvo 6-ojo dešimtmečių Anglijos folkloru bei Suomijos psichodelinės muzikos scena. Derinant šiuos stilius atsirado hipnotizuojanti „Hexvessel“ psichodelinio folkloro magija. Tačiau tai nėra vieninteliai jų muzikos recepto ingredientai. Grupė subtiliai komponuoja bei derina black metalo ir džiazo prieskonius, šitaip siekdama sugriauti įprastas stilių sienas.

„Hexvessel“ eksperimentuoja ne vien su stiliais, bet ir išbando iš įvairių pasaulio kampelių surinktus instrumentus, tokius kaip psalteriumas, citra, arfa, melotronas, mandolina, bandonija ir t. t. Daug pastangų ir atidumo įdedama kuriant tekstus. Į šį procesą grupės lyderis žiūri itin rimtai. Anot Kvohst, kiekvienoje dainoje turi būti žinutė.

Būti „Hexvessel“ koncerte – tai tarsi dalyvauti kažkokiame mistiškame, magiškame rituale. Sausio 24 dieną ir Lietuvos publika gaus išskirtinę galimybę pasijusti paslaptingų apeigų dalyviu.

Daugiau informacijos: http://alcest.altevents.net

Alcest, hexvessel, koncertai Vilniuje, renginiai vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai