Sekmadienio receptas - omletas su sūriu ir petražolėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme paslaptingo omleto su petražolėmis ir sūriu receptą.

Trukmė: 6 min

Porcijos: 1.

Reikia:

  • 2 vid. dydžio kiaušinių;
  • 1/2 kokybiškos pieniškos dešrelės;
  • šaukšto ypač tyro alyvuogių arba vynuogių kauliukų aliejaus;
  • 2 šaukštų stambių džiovintų petražolių;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos (peperoncino);
  • žiupsnelio česnakinės druskos (galima pakeisti 1/2 skiltelės tarkuoto česnako);
  • druskos ir šviežiai maltų 5 pipirų mišinio (arba juodųjų pipirų);
  • saujos stambiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Gran Padano);
  • 2 saulėje džiovintų pomidorų (sausų, t. y. ne aliejuje).

Recepto eiga:

Įmuškite kiaušinius į gilesnį dubenėlį ir gerai išsukite šakute iki vientisos masės. BET, svarbu kiaušinių neperplakti. Čia ir glūdi paslaptis. Perplakus, omletas bus sunkus, o ne purus. Sudėkite petražoles, papriką, česnakinę druską, paprastą druską (tik nepersistenkite) ir pipirus. Išmaišykite kiaušinių masę.

Nedidelėje (apie 16 cm skersmens), gilesnėje keptuvėje (rinkitės su storesniu dugnu) įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dar pasukiokite keptuvę, kad šis tolygiai pasiskirstytų. Į įkaitintą aliejų sudėkite riekelėmis pjaustytą dešrelę. Ant silpnos ugnies kepinkite apie minutę.

Tada ant viršaus užpilkite (pasistenkite paskirstyti tolygiai) kiaušinių masę. Nemaišykite ir nejudinkite jos mentele. Palikite ją kepti apie 3-4 minutes ant silpnos ugnies, kol susiformuos lengvai pajudinamas blynas. Sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Blyną galite apverti ir dar vieną minutę apkepti.

Tada perlenkite, užbarstykite tarkuoto parmezano. Galite kokią minutę dar palaikyti ant ugnies, stebėkite, kad omleto viršus pasidarytų traškus, o sūris šiek tiek išsilydų (bet ne per pilnai). Sudėkite į lėkštę. Galite patiekti su salotomis ar šviežiomis daržovėmis. Ženklas, kad omletas pavyko gerai — sultingas, purus vidus ir traški plutele, mmm… Skanių pusryčių!

Pastabos

Galite naudoti ir šviežias petražoles arba bazilikų lapelius. Net pamaišyti galite, pvz., jei turite raudonėlio ir baziliko. Svarbiausia, kad nebūtų smulkintos žolelės. tada jos dailiai atrodo omlete ir labai skaniai valgosi.


omletas, ompleto receptas, pusryčiai, receptas, sekmadienio receptas, tastyart

Naujausi komentarai
zuika
2014-02-16, 14:23
niam, megstu omletus
Doncike
2014-01-19, 12:24
Fui
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai