Now Reading
Ar alkoholis labiau nuteikia seksui?

Ar alkoholis labiau nuteikia seksui?

Ar alkoholis labiau nuteikia seksui?

Ar atsimenat, kada paskutinį kartą mylėjotės? Ir ar atsimenate to priežastį? Taip, klausimas skamba tikrai keistai, tačiau Jungtinėje Karalystėje atliktas tyrimas parodė, kad net 10 procentų apklaustų porų per pastarąjį pusmetį nesimylėjo būdami blaivūs!

Įdomu tai, kad dažniau mylisi tos poros, kurios vartoja alkoholį kartu. Psichologė Donna Dawson teigia, kad dažniausiai žmonės jaučiasi pavargę po darbų, jiems sunku atsipalaiduoti, nes ir namuose atsiranda darbų, pavyzdžiui, reikia prižiūrėti vaikus. Įtampa, be abejo, turi įtakos ir lytiniam susijaudinimui. Poros, kurios kartu vartoja alkoholį, paprastai mylisi dažniau, nes tai jiems padeda atsipalaiduoti ir pasimėgauti meilės malonumais.

66 procentai apklaustųjų teigė, kad per pastarąjį pusmetį jautėsi nenusiteikę mylėtis, nebent išgerdavo šiek tiek alkoholio. 48 procentai apklaustųjų pripažino, kad alkoholis lytinius santykius paveikė neigiamai, o 74 procentai teigė, kad seksas išgėrus buvo tiesiog prastas. Tai skamba gana paradoksaliai: praktiškai tik alkoholis paskatina mylėtis, tačiau čia pat jis apkaltinamas dėl prastos sekso kokybės.

Psichologė Donna Dawson pataria ieškoti kitokių atsipalaidavimo būdų nei alkoholis: vieniems padeda atsipalaiduoti sportas, kitiems – piešimas, fotografija ir panašiai. Kiekviena pora turi atrasti, kas labiausiai padeda atsipalaiduoti po darbo dienos, ir tai gali turėti įtakos lytinių santykių kokybei.

Psichologė teigia, kad vyras turėtų padėti moteriai atsipalaiduoti, ir atvirkščiai. Įdomu tai, kad tyrime dalyvavusios moterys buvo labiau nusiteikusios prieš alkoholį nei vyrai: 61 procentas moterų (tuo tarpu vyrų – tik 32 procentai) mano, kad labai svarbu reguliariai mylėtis blaiviems, nes tik taip galima sustiprinti tarpusavio ryšį bei pagerinti lytinį gyvenimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taigi, būtų daug naudingiau, jei bare stovėtų ne vyno butelis „atsargai“, o masažo aliejaus buteliukas!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top