„Penktadienio DJ“: Loranas Vaitkus ir jo muzika kaip vynas

Laikas.lt
Skęstučio Cox nuotr.

Radijo žmogumi save vadinantis Loranas Vaitkus muziką siūlo kaip patyręs someljė vyną: jokių abejonių dėl pasirinkimo, nuoširdi kompetencija ir išlavintas geras skonis. Rinktinėmis uogomis iš slėnių tarp techno ir džiazo pasidalinęs laidų, diskotekų ir kitų klubinių reikalų skyriaus vedėjas tikina, kad šio penktadienio favoritai tiek pat tiks prie darbų, kiek pabus smagiu tramplinu į naktį, kurioje kolegos St. Stereo „Preliudai“ su Trickski iš Berlyno.

Nightmares On Wax – Be, I Do

Nuo neatmenamų laikų George Evelyn (Nightmares On Wax) yra mano labai mėgiamas artistas ir kiekvieną jo albumą klausau su dideliu malonumu. Dar labiau nudžiugau, kai po 5 metų pertraukos, 2013 metais, pasirodė jo naujas albumas pavadinimu „Feelin’ Good“. Mano to albumo favoritas – kūrinys „Be, I Do“. Ir taip, klausant jo aš jaučiuosi labai gerai.

Ricoshëi – Perfect Like You

„Ricoshëi“ dar kolkas yra nelabai žinomas duetas iš Los Andželo, bet šis būsimas „Pampa Records“ leidinys, manau, žinomumą labai ženkliai padidins. Tik paklausykit, tyra meilė. O dar ta smuikų linija. Mmmmm…

DJ Koze – Magical Boy (Matthew Herbert’s Not Til It Stops Mix Feat. Rahel)

Vėl „Pampa Records“, bet aš niekad neslėpiau, kad tai viena mano mėgiamiausių leidybinių kompanijų. O kai prie vieno kūrinio prisėda du mano mylimiausi kūrėjai, kažką daugiau pasakyti yra sunku. Vokietis DJ Koze ir britas Matthew Herbert. Aš asmeniškai neįsivaizduoju geresnės kolaboracijos.

Soulphiction – When Radio Was Boss

Labai nudžiugau, kai mano mėgiamiausias Štutgarto artistas Soulphiction išleido naują plokštelę pavadinimu „When Radio Was Boss“. Matyt dėl to, kad labai daug mano gyvenimo metų radijas yra labai svarbus. Tačiau grįžtant prie kūrinio, paklausykite, koks bassline’as! O dar vėlgi tie mano mėgiami smuikai! O dar intro kalba!

Matana Roberts – Amma Jerusalem School

Pabaigai visada labai tinka jazz'as. Matana Roberts yra gimusi Čikagoje, bet šiuo metu apsistojusi Niujorke. Praėjusiais metais su puikia savo grupe išleido albumą pavadinimu „Coin Coin Chapter Two: Mississippi Moonchile“. Visas albumas nuostabus, tai pasirinkau garsiausią albumo kūrinį. Kaip saldainis.


Studio 9“ savaitgalis:

  • Sausio 17 d. (penktadienis) 

Preliudai

Trickski (Suol, DE), Loranas Vaitkus (Hooked On), St. Stereo (Preliudai)

  • Sausio 18 d. (šeštadienis)

Tanzen.

Santi Touch (Eleflight Records, UK), CRange & Single Symptom (Tanzen.)


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

loranas vaitkus, naktiniai klubai, Penktadienio DJ, preliudai, renginiai vilniuje, studio 9, vakarėliai Vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai