Gyvenimo būdas: XXI amžiuje be technologijų (foto)

Laikas.lt
Eric Valli nuotr.

Keista apie tai rašyti internete. Kad ir kaip būtų sunku patikėti, bet pasaulyje vis dar egzistuoja žmonių, kurie nesinaudoja ne tik juo, bet ir jokiomis kitomis moderniomis technologijomis. Ir taip jie daro tikrai ne todėl, kad visą tai sunku gauti? Ne. Gyvenimą lengvinančios technologijos – greta jų, tačiau joms jos nereikalingos. Tuomet kas tai? Stagnacija, maištas prieš vartotojiškumą, nesugebėjimas keistis kartu su visata ar tiesiog gyvenimo būdas?

Prancūzų fotografas Ericas Valli praleido keletą metų su žmonėmis, kurie gyvena remdamiesi seniai užmirštais išlikimo dėsniais. Savo intymius išgyvenimus su jais menininkas išreiškė žemiau esančiomis fotografijomis. Jose galime pamatyti vienišą medžiotoją, kuris į savo gyvenimą įsileido modernų pasaulį prožektoriaus, medinės kanojos ir pomidorų padažo pavidalu. Kita E. Valli sutikta šeima gyvena absoliučiai atsiribojusi nuo šių dienų pasaulio: jodinėja arkliais ir patys augina maistą. Išskirtiniausi žmonės, su kuriais gyveno fotografas – laukinių bendruomenė, kurie vilki pačių siūtus odinius drabužius, nešiojasi pasigamintas strėles ir lankus. Jei jie taip prasimano maisto ir drabužių, apie internetą ir kitas modernias technologijas jų gyvenime, ko gero, net neverta kalbėti.

Jei norite apie Ericą Vallį ir jo fotografijos herojus sužinoti daugiau, apsilankykite puslapyje http://www.ericvalli.com, kur rasite ne tik daugybę jo nuotraukų iš įvairiausių pasaulio užkampių, bet ir nuorodas į jo filmus ir knygas.





















atsiskyrėliai, fotografija, gyvenimas be technologijų, laukiniai, menas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai