Now Reading
„Stebuklų lauko“ autoriai dovanoja filmą žiūrovams ir kviečia prisijungti prie kuriamo filmo

„Stebuklų lauko“ autoriai dovanoja filmą žiūrovams ir kviečia prisijungti prie kuriamo filmo

„Stebuklų lauko“ autoriai dovanoja filmą žiūrovams ir kviečia prisijungti prie kuriamo filmo

Laikas.lt

Prieš dvejus metus Lietuvos kino teatruose pasirodė nekomercinė dokumentinė poema „Stebuklų laukas“. Filmas pakerėjęs žiūrovus šiluma ir žmogiškumu, buvo pripažintas Lietuvoje – apdovanotas „Sidabrine gerve“ – Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimu, kasmet skiriamu labiausiai nusipelniusiems režisieriams aktoriams bei kino specialistams. Užsienyje filmas buvo atrinktas į prestižinių pasaulio filmų festivalių programas: „Hotdocs“ (Kananda), „Brisbane film festival“ (Australija) ir t. t.

„Idėja kurti „Stebuklų lauką“ kilo beveik atsitiktinai, kai aplankiau sąvartyną – negalėjau patikėti tuo, ką matau ir jaučiu. Apie tai norėjau papasakoti savo draugams, artimiesiems – kuo daugiau žmonių. Dėl šios priežasties ir ryžausi 4 metus kurti filmą apie labai unikalią ir nepažintą bendruomenę, gyvenančią šalia Kariotiškių sąvartyno“, – sako „Stebuklų lauko“ režisierius Mindaugas Survila.

Jau nuo šiandien Lietuvoje ir užsienyje pripažintą dokumentinę poemą „Stebuklų laukas“ HD vaizdo formatu gali nemokamai peržiūrėti internete – www.sengire.lt.

Savo kūrybą platinti nemokamai, ypatingai kai jos kūrimas reikalauja tiek pastangų ir vis dar galima uždirbti vieną kitą litą, nėra įprasta, bet filmo kūrėjai mąsto kitaip. „Imtis tokio Lietuvoje neįprasto žingsnio paskatino noras paskleisti savo idėjas dar plačiau. Juk kuriame filmus ne tam, kad po premjeros jie gulėtų stalčiuje, o tam, kad juos žiūrėtų žiūrovai. Režisierius tuo laimingesnis, kuo daugiau žiūrovų pamato jo kūrinį!“, – sako „Stebuklų lauko“ kūrėjas ir būsimo filmo „Sengirė“ režisierius Mindaugas Survila.

Per šiuos, 2013 metus „Stebuklų lauko“ autoriai ruošėsi naujam ambicingam ir sudėtingam projektui. Šįkart komanda trejiem metams „išeis į miškus“, filmuos medžių viršūnėse, pasiners į šaltą ežero vandenį tam, kad atskleistų neįtikėtinų ir unikalių dalykų apie Lietuvos „Sengires“ ir jos gyventojus.

Naujojo filmo„Sengirė“ herojai – labai seno miško gyventojai: paukščiai, žvėrys ir jo pakraštyje gyvenantys senoliai. Filmas lydi žiūrovą po girios tankmę, vilkų urvus, kilsteli iki erelių lizdo, kviečia nerti pažiūrėti povandeninio, prieš tūkstantmečius paskendusio miško ir vėl grąžina į žmogaus namus. Trobelėje „žmogiškasis“ laikas – dienos ir valandos – tarsi sustojęs. Bet ar lengva žmogui paklusti gamtos tėkmei, ar senėjimas tampa jo savastimi?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Mūsų siekis parodyti Lietuvos senovinę girią taip kaip ją matė mūsų senoliai. Jau dabar žmonės pamatę pradinę filmavimo medžiagą negali patikėti , kad filmavome Lietuvoje“, – dėstė būsimo filmo „Sengirė“ režisierius Mindaugas Survila.

Dalinkitės „Stebuklų lauku“ ir prisidėkite prie „Sengirė“ filmo kūrimo jau dabar: www.sengire.lt ir www.facebook.com/Sengires.

Interviu su Mindaugu Survila skaitykite čia: „Stebuklų laukas“ – niekada nežinai, ką surasi šiandien (interviu)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top