Faktų pusryčiai. Kurios profesijos atstovai dažniausiai tampa psichopatais?

Laikas.lt
Pagal Theweek.com

Šiandien jums paruošėmė kiek kitokius „Faktų pusryčius“: pristatysime ne keletą galbūt dar negirdėtų faktų apie kokį nors reiškinį, daiktą ar žmogų, o gana įdomų sąrašą. Tiksliau – dažniausiai ir rečiausiai pasitaikančias profesijas, kurių atstovai tampa psichopatais.

Pirmiausia reikėtų paminėti, jog psichopatas nereiškia žmogaus, kuris ramia sąžine gabalais pjausto kitus (nors, be abejo, visi, kas tai daro, yra psichopatai).

Pagal apibrėžimą, psichopatas – žmogus, kenčiantis nuo asmenybės sutrikimo. Jam nebūdinga empatija, jis pasižymi silpna impulsyvaus elgesio kontrole, manipuliuojančia elgsena, toks žmogus apibūdinamas kaip „neturintis sąžinės“. Paprastai tokie žmonės atrodo egocentriški, beširdžiai,  nejaučia jokios atsakomybės, nesirūpina pasekmėmis, jam nerūpi kitų jausmai, socialinės normos. Visgi, net turėdami tokį „atominį“ savybių rinkinuką, tik mažuma jų atlieka žiaurius išpuolius. Pasirodo, jog Lietuvoje 3 procentai žmonių priskiriami psichopatams – tai normalus pasaulio vidurkis.

Taigi, kurių profesijų atstovai (samdomo ar serijinio žudiko nevadinsime specialybe) dažniausiai ir rečiausiai yra prichopatai?

Rečiausiai:

1. Pirmosios medicininės pagalbos darbuotojai
2. Seselės
3. Terapeutai
4. Amatininkai
5. Stilistai
6. Labdaringų organizacijų darbuotojai
7. Mokytojai
8. Menininkai
9. Gydytojai
10. Buhalteriai

Dažniausiai:

1. Vadovai
2. Teisininkai
3. Žiniasklaidos atstovai (televizija/radijas)
4. Pardavimų vadybininkai
5. Chirurgai
6. Žurnalistai
7. Policininkai
8. Dvasininkai
9. Virėjai
10. Valstybės tarnautojai

 

Faktų pusryčiai, įdomūs faktai, profesijos, psichiatrija, psichopatai, specialybės, statistika, žudikai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai