Pasidaryk pats: dovanos mažiesiems draugams (foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. Cornflowerbluestudio.blogspot.com

Jau net neberašysime, kad artėja šventės, nes ir taip, ko gero, jau žinote. O jei rimtai, kaip ir kiekvieną sekmadienio popietę, norime jus įkvėpti ką nors sukurti. Šį kartą – dovanėles augintiniams. Faktas, kad jiems geriausios tos dovanos, kurias galima valgyti, bet gal įvertins ir tokias. Pradedame nuo naminio molio gamybos.

Reikės:

  • ½ puodelio kukurūzų krakmolo,
  • 1 puodelio sodos,
  • ¾ puodelio vandens,
  • puodo ir šaukšto,
  • augintinio letenos.

Krakmolą ir sodą supilame į puodą. Išmaišome. Lėtai pilame vandenį. Uždedame puodą ant vidutinės ugnies ir maišome. Po poros minučių masė pradės tirštėti, tada maišome dar smarkiau.

Baigiame maišyti ir nukeliame puodą nuo ugnies, kai masė atrodys štai taip.

Leidžiame masei atvėsti. Kai jau bus galima molį laikyti rankose, padarome iš jo rutuliuką. Tekstūra turėtų būti panaši į plastelino.

Tada įspaudžiame į turimą molį gyvūnėlio leteną. Su dantų krapštuku išduriame skylutę virvelei.

Tuomet išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi ar folija, dedame letenos „antspaudą“ ir kepame 250 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Jei po tiek laiko „antspaudas“ bus dar minkštas, apverčiame jį ir kepame dar 20 min. Vėliau ant blogosios pusės galima markeriu užrašyti augintinio vardą ir palinkėti jam linksmų Kalėdų. Gal ims jis tą stebuklingąją naktį ir jums padėkos.

augintiniai, DIY, dovanos, kalėdinės dovanos, pasidaryk pats

Naujausi komentarai
loreta
2013-12-28, 13:45
gera mintis, cha cha cha, ir taptu mano augintinis lygus holivudo zvaigzdei su ju holivudo ''letenu'' aleja - o jis ten ir vertesnis papulti. bet gal butu geriau is molio taip pasidaryti? liktu amziams.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai