Now Reading
Vyriškų šukuosenų mados šiandien

Vyriškų šukuosenų mados šiandien

Vyriškų šukuosenų mados šiandien

Kaip žinia, viskas, kas yra madinga vienu laiku, kažkada praeityje jau buvo madinga, nes mados tendencijos ne kuriamos iš naujo, o perkuriamos, todėl mada su visomis jos išraiškomis yra lyg uždaras ratas.

Taip yra ne tik drabužių madoje, bet ir plaukų kirpimo stiliuje. XX amžiuje vyravusios šukuosenų tendencijos perimamos stilistų ir savaip interpretuojamos jau XXI amžiaus kontekste. Tad, galima sakyti, šio rudens/žiemos sezono plaukų kirpimo madoje galioja viena vienintelė tendencija: nauja – tai gerai užmiršta sena.

Galime jus nudžiuginti – šį sezoną šukuosenos nėra ribojamos ilgio standarto, kitaip sakant, plaukų stilistų kuriamos tendencijos yra pritaikytos įvairaus ilgio plaukams. Tad jūs galėsite lengvai eksperimentuoti su įvairiais plaukų kirpimais, puikiai tinkančiais prie jūsų veido formos.

Tačiau akivaizdu, jog pernelyg ilgi ir pernelyg trumpi – ne paskutinis mados klyksmas. Pats madingiausias šį sezoną – vidutinis plaukų ilgis, kuriam kuriama bene daugiausia šukuosenų variantų. Taigi pristatome plaukų kirpimo tendencijas, kurios bus madingos šį rudenį ir žiemą.

Visų pirma, matyt, pats populiariausias šio sezono kirpimas – gana ilgi ir tankūs kirpčiukai, sušukuoti tiesiai į priekį nuo pat viršugalvio. Tokia šukuosena neprivalo būti tvarkinga, o plaukai neturi būti būtinai preciziškai sušukuoti, svarbiausia – kad tiktų prie jūsų veido formos ir aprangos.  

Plaukai gali būti sušukuoti tiesiai arba į vieną kurį šoną ir kristi tarsi mažytėmis sruogelėmis (tam jums padės šukuosenų formavimo priemonės). Tokio tipo plaukų kirpimas vadinamas Julijaus Cezario vardu, nes meno kūriniuose jis dažniausiai vazduojamas būtent su tokia šukuosena.  

Kaip ir drabužių madoje, taip ir šukuosenų savo pozicijos niekam neužleidžia sena gera klasika. Šis sezonas – ne išimtis. Bene visų laikų pati klasiškiausia šukuosena – į galą sušukuoti plaukai (tokiai šukuosenai pasidaryti ties galvos viduriu turi būti gana ilgi plaukai, o šonuose – šiek tiek trumpesni).

 


Tokia šukuosena, be abejo, labiausiai tiks prie kostiumo ar smokingo, tačiau ją puikiai galima derinti ir prie laisvesnės aprangos. Kita vertus, daugeliui vyrų ji gali pasirodyti kiek per klasiška, tad šukuokite plaukus atgal tik tuomet, jei esate įsitikinę, kad tokia šukuosena jums tinka ir dera prie jūsų drabužių. 

Nemažai stilistų pritaria ir klasikiniam tvarkingam plaukų sušukavimui per sklastymą. Tokia šukuosena įgavusi moksliukų (anglakalbiai ją vadina nerd) šukuosenos vardą, tačiau gerąja prasme, juk vis dėlto šį sezoną – ji viena populiariausių!

Kita vertus, stilistai siūlo ir kitus į galą sušukuotų plaukų variantus, tiksliau, juos galima sušukuoti ant šono arba atgal, tačiau ne taip tvarkingai kaip klasikiniame stiliuje – tokia alternatyva yra labiau priimtinesnė tiems, kas vengia absoliučios klasikos.

Taip pat kaip alternatyvą galite panaudoti šlapių plaukų efektą, tačiau plaukus šukuoti ne tiesiai, o užmesti ant šono.

 Jeigu jūsų plaukai ne tokie ilgi ties viršugalviu, susikelkite juos į viršų, šiek tiek sušukavę į galą.

 

 Arba tiesiog susikelkite į viršų – jums tereiks šiek tiek šukuosenos formavimo priemonių.

Rimtam ir griežtam įvaizdžiui sukurti galite plaukus  pakelti šiek tiek į viršų ir sušukuoti į šoną.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Jeigu turite garbanotus plaukus – jums pasisekė, nes šį sezoną jie yra siekiamybė. Palikite juos vidutinio ilgio ir leiskite natūraliai garbanotis ties viršugalviu.

Kita vertus, galima sukurti šukuoseną ir iš trumpesnių garbanų.

 

Dar vienas populiarus šį sezoną kirpimas – apvalus kirpimas (kitaip vadinamas grybo kepure), kai plaukai tarsi apgaubia visą galvą, taip pat ir visą kaktą.

Kaip jau buvo minėta, šį sezoną plaukų ilgiui ribų nėra, todėl galite nešioti nuo pusilgių iki labai ilgų. Kadangi su ilgais plaukais vyrai mažai linkę eksperimentuoti, dizaineriai vietoj įmantrių siūlo priedą prie aprangos, o kartu ir aksesuarą – įvairius galvos apdangalus. 

Jeigu paklaustume stilistų, kokia spalva šį sezoną pati madingiausia, jie be abejonių pasakytų, jog šviesi (blond). Jeigu esate linkęs eksperimentuoti su savo plaukais, pasinaudokite stilistų patarimu, tačiau jei ne, likite prie savo natūralios plaukų spalvos – natūralūs atspalviai visada yra madingi.

Parengė Nina Ivanova
Nuotr. www.vogue.co.uk

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top