Dexteris Fletcheris režisuoja geidžiamiausią filmą Holivude!

Laikas.lt

Vakar naktį buvo oficialiai paskelbti meninio filmo apie Freddie Mercury ir legendinę roko grupę „Queen“ režisierius ir pagrindinis aktorius. Netikėtas siurprizas: daugelio pasaulio režisierių geidžiamiausias darbas atiteko Dexteriui Fletcheriui, neseniai išleidusiam savo antrąjį filmą „Sunshine on Leith“, o grupės „Queen“ legendinį lyderį Freddie Mercury įkūnys vienas stipriausių britų aktorių Benas Whishawas.

Filmo prodiuseris Grahamas Kingas, tvirtai palaikomas gitaristo Briano May‘aus ir kitų grupės „Queen“ narių jau kelerius metus ieškojo tinkamo žmogaus jų vizijai įgyvendinti. Net keturi labai patyrę režisieriai, tarp jų: Tomas Hooperis („Vargdieniai“) ir Davidas Fincheris („Kovos klubas“, „Socialinis tinklapis“) buvo siejami su šiuo projektu. Ilgą laiką projekto varomąja jėga buvo Sacha Baron Cohenas, tačiau liepos mėnesį aktoriaus ir grupės keliai išsiskyrė. Oficialiai pateiktoje versijoje, nesutapo komiškąjį Boratą vaidinusio aktoriaus ir grupės narių požiūris į tai, kas turėjo būti vaizduojama filmo siužete.

Dexteris Fletcheris jau kurį laiką susitikinėjo su grupės „Queen“ gnariais Brianu May‘umi ir Rogeriu Tayloru. Su jų palaiminimu jis gilinosi ne tik į esančią medžiagą, bet ir į daugelį asmeninių istorijų. Numatoma filmavimo darbų pradžia – ateinančių metų gegužės mėnuo. Filme skambės daugelis populiariausių dainų, tokių kaip: „Bohemian Rhapsody“, „We Will Rock You“, „We Are The Champions“, „Another One Bites The Dust“. Pagrindine siužeto ašimi taps Freddie Mercury gyvenimo istorija ir grupės „Queen“ kelias nuo pat įsikūrimo iki didžiausio jų karjeroje ir visoje roko istorijoje koncerto – „Live Aid“ 1985 metais.

Daugelio nuomone Benas Whishawas bus puikus Freddie. Meteoro greičiu įsiveržęs į kino pasaulį, pagrindiniu vaidmeniu filme „Kvepalai“, populiarumo sulaukė suvaidinęs Q, filme apie Jamesą Bondą „Skyfall“. Šis įvairiaplanis kino ir teatro aktorius, jau suvaidinęs Hamletą, matytas daugelyje filmų, neužmiršta scenos ir iki šiol, - šiuo metu jį galima išvysti Londono West Endo teatre, vaidinant spektaklyje „Mojo“.

Kartu su Grahamu Kingu ir jo kompanija „GK“, filmą prodiusuoja Robertas De Niro ir Jane Rosenthal, „Tribeca Production“ bei „Queen Films“. Prodiuserio G. Kingo biografijoje – daugiau nei 45 filmai, kurie buvo nominuoti 61 Oskaro statulėlei, 38 Auksinio Gaublio ir 52 Britų Kino akademijos BAFTA apdovanojimams, o jo pagrindinė veikla neatsiejama nuo Martino Scorsese filmų.

Tai bus trečiasis D. Fletcherio režisuojamas filmas. Anksčiau sukūręs didžiulio žiūrovų ir kritikų įvertinimo sulaukusį „Laukinį Bilą“, nominuotą Britų Kino Akademijos apdovanojimui ryškiausio debiuto kategorijoje. „Laukinis Bilas“ buvo pristatytas ir „Kino Pavasaryje“, Vilniuje. D. Fletcheris nuo septynerių metų vaidina kine, yra sukūręs vaidmenis 86 kino juostose bei TV serialuose. Tarp jų, - kultinis „Lock stock and two smoking Barrels” (rež. Guy Ritchie) ir Lietuvos žiūrovų matytas „Hotel Babylon“.

Beje, Lietuvos žiūrovai bene vieninteliai pasaulyje kasmet turi galimybę pamatyti šį žymų aktorių ir režisierių dainuojantį. Režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras yra ne kartą dalyvavęs „bohemiečių“ teatralizuotuose koncertuose „Arijos iš Dušo“ ir „Bohemiečių Svajonės“ Vilniuje ir kaskart atvažiuoja į „Vilnius City“ opera premjeras. 

dexteris fletcheris, freddie mercury, Holivudas, muzikiniai filmai, nauji filmai, Queen

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai