Now Reading
Maistas naudingas toms kūno dalims, į kurias yra panašus

Maistas naudingas toms kūno dalims, į kurias yra panašus

Maistas naudingas toms kūno dalims

Sveikata.lt

Tikriausiai kiekvienam yra tekę girdėti posakį: „esi tai, ką valgai“. Niekas nepaneigs, kad graikiniai riešutai panašūs į smegenis – ir, kas įdomiausia, iš tiesų yra joms labai naudingi. Tokių pavyzdžių galima rasti ir daugiau. Toliau pateikiame keletą itin paplitusių maisto produktų, kurie ne tik primena žmogaus organus, tačiau taip pat padeda jiems normaliai funkcionuoti.

Graikiniai riešutai – smegenims. Panašumas tiesiog stulbina, tačiau graikiniai riešutai laikomi „maistu smegenims“ ne tik dėl jo – šis produktas pasižymi didele omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, palaikančių smegenų funkcijas, koncentracija.

Morkos – akims. Atsipjaukite riekelę morkos, ir pamatysite, kad ji labai panaši į akį. O juk valgydami šias daržoves, jūs iš tiesų darote paslaugą savo akims. Morkose gausu vitaminų ir antioksidantų, mažinančių grėsmę netekti regėjimo brandžiame amžiuje.

Salierai – kaulams. Ilgi ir ploni į kaulus panašūs salierų stiebai – silicio šaltinis (šis elementas reguliuoja kaulų mineralizaciją).

Avokadai – gimdai. Avokadai labai naudingi reprodukcinei sistemai – juose gausu folio rūgšties. Pastaroji mažina gimdos kaklelio displazijos riziką.

Moliuskai – vyrų lytinėms liaukoms. Tyrimai rodo, kad moliuskai vyrų sveikatai iš tiesų yra labai naudingi. Šis produktas turi daug folio rūgšties ir cinko – tai padeda ženkliai pagerinti spermos kokybę.

Greipfrutai – krūtinei. Greipfrutuose yra medžiagų, vadinamų limonoidais – jos užkerta kelią krūties vėžiui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pomidorai – širdžiai. Perpjaukite pomidorą, ir pamatysite, kad jo sandara labai panaši į širdies. Tyrimai rodo, kad pomidoruose esantis likopenas iš tiesų saugo nuo širdies ligų. Na, o jeigu pomidorus valgysite su trupučiu riebalų arba avokadais, organizmas likopeną įsisavins beveik 10 kartų geriau.

Imbierai – skrandžiui. Į skrandį panašus imbieras padeda kovoti su pykinimu. Jame yra gingerolio, pasižyminčio antioksidacinėmis ir uždegimus slopinančiomis savybėmis.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top