Now Reading
Eksperimentas, paneigiantis mitus apie kramtomąją gumą (video)

Eksperimentas, paneigiantis mitus apie kramtomąją gumą (video)

Eksperimentas

Ne vienoje visuomenėje dažnas stereotipas, jog kramtantieji gumas atrodo ne itin estetiškai bei neretai sukelia labiau neigiamą, nei teigiamą įspūdį. Paneigti šį mitą surengdama eksperimentą panoro kramtomosios gumos gamintoja Beldent, o prie šios idėjos prisidėjo kūrybiška Saatchi & Saatchi kampanija.

Eksperimentas buvo įgyvendintas Argentinos sostinėje Buenos Airėse įsikūrusiame Šiuolaikinio meno muziejuje, o tyrimo pagrindu tapo penkios identiškų dvynių poros. Šalia sėdintys dvyniai atrodė vienodai nuo galvos iki kojų – vilkintys tuos pačius drabužius bei turintys vienodas šukuosenas. Tačiau instaliacija, pavadinta Almost Identical, atkreipė dėmesį į vieną vienintelį skirtumą – vienas iš dvynių visos parodos metu kramtė kramtomąją gumą.

Muziejaus lankytojų užduotis buvo išklausyti tik jiems girdimus klausimus ir atsakyti į juos paspaudžiant vieną iš dviejų mygtukų. Klausimų pobūdis – kuris iš dvynių, tiriamųjų nuomone, turi daugiau draugų, yra linksmesnis ir panašiai. Rezultatai buvo Beldent naudai – 73 proc. iš 481 eksperimente sudalyvavusio žmogaus daugiau simpatijų atidavė nuolat kramtomąją gumą kramčiusiam dvyniui.

Hipotezė, kad kramtantys gumą žmonės nesukelia mažesnio susižavėjimo pasitvirtino, o taip pat pagrįstai leido daryti prielaidą, jog yra net atvirkščiai. Įdomus eksperimentas pasitarnavo ne tik tyrimo rezultatų nustatymui, tačiau tapo ir puikia reklama Beldent gaminiams.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top