Now Reading
Sekmadienio receptas – naminių kūčiukų receptas

Sekmadienio receptas – naminių kūčiukų receptas

Sekmadienio receptas - naminių kūčiukų receptas

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme greitai išgraibstomų naminių kūčiukų receptą.

Trukmė:
35 min.

Porcijos: vienai šeimai.

Reikia:

  • 1 šaukštelio sausų mielių,
  • apie 3 1/2 stiklinės miltų, persijotų,
  • šaukštelio druskos,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 1 vidutinio kiaušinio,
  • 1/2 stiklinės aguonų,
  • 1/2 stiklinės šilto vandens,
  • 100 g margarino, išlydyto.
  • + papildomai miltų.

Sumaišykite mieles su šaukšteliu cukraus ir 3 šaukšteliais šilto vandens. Palikite 10 minučių, kol masė padvigubės arba patrigubės, tai ženklas, kad mielės nesugedusios ir galime drąsiai jas naudoti.
Didesniame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Per vidurį padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Gerai ištrinkite tešlą. Įmaišykite aguonas. Supilkite šiltą vandenį su mielių mase ir išminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių.

Supilkite ištirpintą margariną (tik nepilkite karšto!) ir vėl minkykite tešlą. Tada tešlą sudėkite į miltais pabarstytą indą, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti apie 3 valandas, šiltoje vietoje. Per tas valandas galite kartas nuo karto dar paminkyti tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Atsiplėškite po gabaliuką tešlos. Sukite tešlą tarp delnų į norimo storio juostą. Geriau plonesnę, nes kūčiukai dar iškils. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 10 minučių ar kažkas panašaus. Kol pasidarys dailios, aukso spalvos.
Skanaus!

Pastabos

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iš tiesų, aš naudojau apie 3/4 stiklinės cukraus, nes mes mėgstame saldžius. Tačiau gal ne visi tikisi itin saldžių kūčiukų, todėl pusė stiklinės realesnis variantas. Dar labai skanu su ruduoju cukrumi, kardamonu, cinamonu. Mmm! Žodžiu, galima šiek tiek paimprovizuoti.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top