Knygų pusryčių konkursas: „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“

Laikas.lt

Lapkričio pradžioje prasidėjo kasmetinė leidyklos „Nieko rimto“ ir Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo organizuojama kalėdinė akcija, kurios metu paramos sulaukia kaimo vietovių mokyklos ir vaikų globos namai. Kaip ir kasmet, akcijos metu pasirodo specialus knygos leidimas. Šiemet ši knyga – Franko L. Baumo „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“.

Svarbiausia įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose. Šis gyvenimiškas patarimas Lietuvoje žinomas jau daugiau kaip 20 metų. Su Keistuolių teatro spektakliu „Geltonų plytų kelias“, sukurtu pagal knygą „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“, spėjo užaugti kelios Lietuvos vaikų kartos. Vaikų, kurie mažiau bijo, bet daugiau nori ir daugiau gali. Juk būtent taip Bailiojo Liūto klausė Dorotė, Kaliausė ir Geležinis Medkirtys – „Labiau nori ar labiau bijai?“.

Šie keturi veikėjai geltonų plytu keliu traukė ne tik į Smaragdo miestą, bet ir savo svajonių link. Klasikinė istorija kviečia keliauti po neregėtą Ozo šalį, moko tikėti stebuklais, rūpintis artimaisiais ir veja tolyn širdgėlą bei slogučius. Šio šviesos ir lengvumo pojūčio savo iliustracijomis siekė ir knygos dailininkas – australas Robertas Ingpenas. Jis už savo kūrybą yra apdovanotas Hanso Christiano Anderseno medaliu, kuris vaikų literatūros srityje prilygsta Nobelio premijai ir yra teikiamas patiems geriausiems kūrėjams. 

„Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“ pasakoja apie troškimus ir svajones, o, artėjant šventėms, apie juos vis dažniau imame galvoti ir mes. Su šventine nuotaika dažnai ateina noras būti bent šiek tiek geresniems. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas bei leidykla „Nieko rimto“ suteikia progą padaryti mažą, bet daug gėrio atnešiantį darbą. Nuo lapkričio pradžios visi, perkantys knygą „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“, prisidės prie kalėdinės akcijos ir parems kaimo vietovių mokyklas ir vaikų globos namus. Dalis lėšų, surinktų pardavus šią klasikinę istoriją, virs knygomis, kurios nukeliaus į provincijos mokyklų ir vaikų globos namų bibliotekas.

„Kaimo vietovių vaikams pati naujausia literatūra dažnai yra neprieinama arba tokių knygų bibliotekos turi vos po vieną kitą. O tam, kad vaikai užaugtų savarankiškai mąstančiomis asmenybėmis, labai svarbu, jog knyga juos lydėtų nuo pat mažens“, – sakė leidyklos „Nieko rimto“ vadovas Arvydas Vereckis. – „Todėl mes labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad kartu su Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondu galime prisidėti prie šio itin svarbaus proceso.“ Anot A. Vereckio, penktus metus besitęsianti akcija jau tapo gražia tradicija, kurios laukia ir leidyklos naujienas sekantys klientai. „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“ didelio dėmesio susilaukė vos paskelbus apie jo išleidimo faktą, todėl tikimės, kad rezultatai bus puikūs“, – sakė leidyklos vadovas.

Knygą jau dabar galima rasti internetinėse parduotuvėse ir knygynuose. Projekto informacinis partneris – LRT.

Laimėkite šią nuostabią knygą konkurse čia.

knygos vaikams, knygų konkursai, Knygų pusryčiai, l. frank baum, Nieko rimto, ozo šalies burtininkas, vaikų literatūra

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai