Now Reading
Egzotiška dainininkė Minyeshu sužadino norą domėtis kitokia muzika (koncerto apžvalga)

Egzotiška dainininkė Minyeshu sužadino norą domėtis kitokia muzika (koncerto apžvalga)

Egzotiška dainininkė Minyeshu sužadino norą domėtis kitokia muzika (koncerto apžvalga)

Laikas.lt
Rima Lincevičiūtė

Atlikėja iš Etiopijos Minyeshu Kifle Tedla lapkričio 26 d. vakarą išskirtine muzika užpildė „Žalgirio“ arenos amfiteatrą. Drauge su saksofonu grojančiu Wouteriu Schueleriu, klavišiniais – Maartenu Helslootu, būgnininku Basu Bouma bei pritariančiu vokalistu Tamara Nivillacu unikali atlikėja sutraukė pilną salę žmonių.

Europos klausytojų ši dainininkė yra itin mėgstama už spalvingą, šiuolaikišką, Etiopijos tradicijas ir Vakarų muzikos elementus vienijančią kūrybą. Pati Minyeshu, ilgą laiką jau gyvenanti Europoje, spinduliuoja karštą temperamentą, egzotiką, stiprų balsą.

Vos tik atlikėja įbėgo į sceną, niekas negalėjo abejoti – Minyeshu energija suteiks daug įsimintinų akimirkų. Dainuojanti Etiopijoje vartojama amharic kalba atlikėja nepaliauja judėti, perteikia kiekvieną dainos akordą per savo kūną. Ne itin daug žodžių turinčios dainos, kuriose panaudojami lengvo roko ir modernaus pop elementai etiopų muziką subtiliai ir elegantiškai pritaiko vakarietiškam supratimui. Koncerto metu Minyeshu aktyviai bendravo su savo klausytojais, sukurdama jaukumo ir intymumo atmosferą, ir, žinoma, papasakodama lietuviams apie ką dainuojama. Visiškai nesidrovėdama, moteris nusispyrė basutes ir didžiąją laiko dalį scenoje šoko basa, puikiai perteikdama dainų lengvumą, kultūrinį aspektą.

Dainininkė, pasakodama apie kuriamas dainas, išsidavė, kad nėra paprasta atkeliauti iš Etiopijos ir tiesiog įsilieti į europietišką gyvenimą, tačiau būtent dainose moteris stengiasi neigiamas emocijas perteikti linksmais, energingais išsireiškimais, kaip, pavyzdžiui „bonparija“, kurie iš tikrųjų nieko konkretaus nereiškia. Dainos apie meilę, balansavimą gyvenime ar sukurtos geriausios draugės dukrai – kiekvienas paaiškinimas tarp dainų atrodo būtinas ir visiškai išsklaidantis nežinomybę. Atlikėja savo balsu, kūno kalba ir ekspresyviomis veido išraiškomis nuginklavo publiką, sugebėdama perkelti visus į tolimąją Afriką ir įtikinanti drauge dainuoti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ne mažiau išraiškingas ir užvedantis – saksofono meistras Wouteris Schueleris. Keletą solo partijų atlikęs muzikantas papirko Kauno publiką skambiais, jausmingais iš saksofono besiliejančiais garsais. Iš pradžių santūraus mentaliteto veikiami, žmonės mėgavosi muzika ir mini šokio spektakliu sėdėdami ir paplodami, tačiau paskutinės dainos metu visi vieningai atsistojo, plojo, šoko ir atsipalaidavę išliejo energiją. Išjudintos publikos tarpe atsirado vyras, perėmęs mikrofoną iš Minyeshu ir repavęs pritariant instrumentinei muzikai. Pati atlikėja atrodė laiminga, užsidegusi ir pamaloninta drąsaus klausytojo poelgio.

Akivaizdu, kad muzika, kurią ši moteris atlieka, sklinda iš širdies ir gali kiekvienam suteikti porą valandų gero psichologinio poilsio. Išskirtinės, lietuviams menkai pažįstamos kultūros atlikėja vakarą pavertė tikrai neeiliniu, sužadinusiu smalsumą domėtis kitokia muzika.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top