Now Reading
Knygų pakeitimas planšetėmis su „Windows 8“ baigėsi „stichine nelaime“

Knygų pakeitimas planšetėmis su „Windows 8“ baigėsi „stichine nelaime“

Knygų pakeitimas planšetėmis su „Windows 8“ baigėsi „stichine nelaime“

Faceit.lt

Pasaulyje yra tikrai nemažai mokyklų, kuriose vykdomas eksperimentas: kas būtų, jei užmirštume popierines knygas, o mokiniams duotume naudotis planšetiniais kompiuteriais? Vienai Airijos mokyklai toks bandymas baigėsi gana liūdnai.

Mauntrato valstybinė mokykla nusprendė šiais mokslo metais vietoj popierinių vadovėlių nupirkti planšetinių kompiuterių „HP ElitePad“ su „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8“. Kiekvienas įrenginys mokyklai kainavo 741 dolerį. Tačiau vėliau prasidėjo tikras košmaras.

Mokiniai skundėsi, jog planšetiniai kompiuteriai neįsijungia, netikėtai „užmiega“, tuo tarpu planšetinių kompiuterių motininės plokštės staiga pradėjo gesti.

Mokyklos direktorius tėvams parašė laišką, kuriame buvo kalbama, jog „HP ElitePad“ tapo „tikra stichine nelaime“, o mokyklai neliko nieko kito, kaip tik grįžti prie popierinių vadovėlių.

Šiuo metu kompanijos HP ekspertai bando išsiaiškinti problemos priežastis, tačiau kol kas neaišku, kada planšetiniai kompiuteriai vėl galėtų užimti savo vietą švietimo sistemoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mokykla apie 18 mėnesių ieškojo įrenginio, kuris idealiai tiktų mokiniams: su tekstų procesoriumi, pakankamu kiekiu atminties ir t. t. Ir kol sprendimai su „Windows 8“ kenčia nuo panašių problemų, didžioji dalis švietimo įstaigų renkasi „Apple iPad“: planšetinio kompiuterio dalis šiame segmente sudaro apie 94 proc.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top