„Talentų banke“ – veiklioji Agnė ir jos gamtos įkvėpti papuošalai (foto)

Karolina Panto

Šį kartą „Talentų banke“ – žavingi, moteriški, pačios gamtos įkvėpti Agnės papuošalai, puošiantys bet kuriuo metų laiku.

Skambus, įsimenantis prekės ženklas „Agnera“, po kuriuo ir slepiasi Agnės kūriniai, yra jos vardo bei pavardės raidžių junginys. Įdomus bei ištikimas šio ženklo palydovas – sraigiukas.

„Daug kas domisi, ką logotipe simbolizuoja sraigė. Atsakymas paprastas – sraigės yra gurmaniškas patiekalas, kurį mėgsta ir degustuoja ne bet kas, o išskirtinį skonį turintis žmogus. „Agnera“ papuošalai bei aksesuarai kaip ir sraigės: galbūt nepatiks visiems, tačiau gerą skonį, išskirtinumą mėgstančios asmenybės tikrai įvertins vienetinius papuošalus“, – aiškina mergina.

Viskas prasidėjo dar 2006-aisiais metais, suvėrus vyšnias primenančius auskarus. Po kiek laiko tokių auskarų norėjo ne tik draugės, bet ir draugių draugės, kolegės ir t.t. Ilgainiui atsirado prašymų pagaminti papuošalą, tinkantį prie konkretaus drabužio ar progos.

„Štai taip prieš trejus metus mečiau darbą įstaigoje ir pasinėriau į kūrybą. Per tą laiką aš tikrai labai užaugau ir toliau kryptingai siekiu užsibrėžtų tikslų“, – pasakoja šiandieninė „Talentų banko“ herojė.

Tam, kad surastų širdžiai artimą techniką, Agnė išbandė daug įvairių papuošalų kūrimo būdų: „Dabar esu tvirtai įsitikinusi – mano vienintelė ir nenugalima aistra yra augalai. Be galo įdomu semtis idėjų ir formų iš gamtos, tam puikiai pasitarnauja skaidri derva (liejimui skirta medžiaga). Fantazija neribota: lieju kavos pupeles, pieštukų drožles, prieskonius, spalvotus torto pabarstukus... Meilė augalams vasarą neleidžia ramiai praeiti pro gėlėtą pievą – įdomūs augalai, žiedai nusėda į mažą knygutę, kuri visuomet keliauja kartu“. Kūrėja vien tuo neapsiriboja – ji taip pat dirba su „Art Clay“ sidabru. Tokie dirbiniai dažniausiai būna skirti savoms reikmėms arba draugams: „Sidabro papuošalų stilistika tam tikra prasme taip pat siejasi su gamta – daug išraitymų, gėlių motyvų ir gamtos formų.“

Agnės kuriami papuošalai – ne tik mielas kiekvienos dienos akcentas, bet ir subtilus prisiminimas apie gražiausias gyvenimo akimirkas.

„Man patinka dalyvauti krikštynose, vestuvėse, rengti dovanėles svečiams. Smagu, kai kreipiasi vyrai, norėdami palepinti žmonas perlinių vestuvių proga. Dar viena ypatinga proga – sužadėtuvės. Jau esu pagaminusi sužadėtuvių žiedus iš „Art Clay“ sidabro kelioms poroms, tiesa, kol kas – tik draugų tarpe. Džiaugiuosi, kad žmonės pasitiki manimi, planuodami svarbiausias jų gyvenimo šventes“, –  šypsosi kūrėja.

„Jei nekurčiau, nebūčiau tokia, kokia esu šiandien. Mane žavi tai, jog galiu vasaros dieną žydinčią gėlę išsaugoti šaltiems žiemos vakarams, skaniausiai kvepiančios Brazilijos kavos pupelių papuošalai man visada primena aromatingos rytmečio kavos puodelį, o žalios samanos nukelia į geriausią popietę Dzūkijos miškuose pas močiutę. Papuošalai kuria emociją, istoriją ir atgamina prisiminimus apie brangias akimirkas. Aš tikiu, jei darbas yra pagaminamas su meile, dovanojamas su geriausiais ketinimais, tuomet ir jį nešiojantis žmogus gaus labai daug teigiamų emocijų. Juk dalijamas gėris sugrįžta dvigubai, tad griežtai laikausi šio posakio “, – teigia „Talentų banko“ dalyvė, kuriai kūryba yra nuolatinė gyvenimo dalis.

Papuošalų kūrėjos ateities planai gana ambicingi: mergina nori plėsti prekybą užsienyje, taip pat dar prieš šventes pristatyti atnaujintą savo e-parduotuvę.

„Planų daug ir rimtų, tačiau aš labiau mėgstu pasakoti apie jau įgyvendintus projektus   bei pačius už save kalbančius rezultatus nei viltingai postringauti apie neaiškią ateitį. Tikiu, kad nuoširdžiai dirbantis žmogus gali pasiekti daug. Savo darbą aš labai myliu ir tikiu, kad vieną dieną aš gyvensiu labai gerai. Emocinis komfortas jau kišenėje, beliko šiek tiek sustiprinti finansinę būklę ir į klausimą „Kaip gyveni?“ jau galėsiu atsakyti ne „gerai“, o „puikiai“, – reziumuoja Agnė. 

Agnės papuošalų galima įsigyti http://www.etsy.com/shop/Agnera, nuo gruodžio pirmos dienos – www.agnera.lt, o susisiekti ir sekti naujienas „Facebook“ paskyroje.


 

Agnera, gamtos įkvėpti, juvelyrika, papuošalai, talentu bankas

Naujausi komentarai
Rima
2014-04-02, 23:46
Labai jau panašu į dizainerės L. Dailidėnienės papuošalus..
Lina
2013-11-28, 12:29
labai originalus. Super
Audra
2013-11-25, 09:16
Sveikinimai ir sekmes graziuose darbuose:))
Ir
2013-11-25, 08:04
Labai labai gražu. Ir įkvepia...
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai