Now Reading
Užsimerkti nepavyks: filmų scenos pačių stipriausių nervų žiūrovams (foto, video)

Užsimerkti nepavyks: filmų scenos pačių stipriausių nervų žiūrovams (foto, video)

Užsimerkti nepavyks: filmų scenos pačių stipriausių nervų žiūrovams (foto

Laikas.lt
Parengta remiantis Listal.com

Tai ką pateiksime žemiau, gali sugadinti jums dieną arba atvirkščiai – suteikti jos planams stimulo. Jeigu per sceną, kurioje tikrai bus kraujo, užsidengiate akis, savo kompiuterio pelytės ratuko nebesukite. Tai itin žiaurių scenų kulminaciniai momentai, išrinkti tikrai ne iš romantinių dramų ar komedijų.

Taip, galbūt tai juostos turintiesiems sadistinių polinkių ar psichinių nukrypimų, o galbūt tiesiog išgryninančios kiekvieno iš mūsų pasąmonės paribius. Galima ginčytis. Tačiau, fakto, kad šiuos filmus žiūri ne tik žudikai maniakai, nepaneigsi. Gal ir jūs daugumą iš jų esate jau matę?

„Salo, arba 120 Sodomos dienų“ (Salo, or the 120 Days of Sodom, 1975)

Paskutinis, skandalingiausias žymaus italų režisieriaus Piero Paolo Pasolini filmas, kuriame režisierius markizo de Sade`o kūrybos motyvus perkelia į italų fašizmo agonijos, vadinamosios Salo respublikos, laikus.

„Kanibalų holokaustas“ (Cannibal Holocaust, 1980)

Italų siaubo filmas, režisuotas Ruggero Deodato, filmuotas Amazonės miškuose, tarp indėnų janomamų. Filmas yra „fiktyvi dokumentika“, pristatytas kaip atsitiktinai rasta vaizdajuostė, priklausiusi Amazonės miškuose dingusiems antropologams.

„Žudikas Ichis“ (Ichi the Killer, 2001)

Kontraversiško japonų režisierius Takashi Miike filme dominuoja prievarta, seksas ir smurtas. Pagrindinis personažas linksmina save mazochistiniais žaidimais, nusipjauna sau liežuvį ir pan.

„Andalūzijos šuo“ (An Andalusian Dog, 1929) 

Salvadoras Dali ir Luisas Bunuelis sumanė sukurti siurrealistinį kino šedevrą, kuris šokiruotų žiūrovą kaip niekas kitas. Įdomiausia, kad daugiau nei po 80 metų jo poveikis išlieka toks. Beje, filme vaidina ir patys jo autoriai. Tad jei esate S. Dali gerbėjas, ištversite viską.

„Trintukas“ (Eraserhead, 1977) 

Vienas originaliausių Davido Lyncho filmų, kurio veiksmas primena sapną, o visas režisieriaus dėmesys sutelktas į stilių.

„Mėlynas aksomas“ (Blue Velvet, 1986)

Vėl Davidas Lynchas… Mėlynasis aksomas – preparatas, kurio sudėtyje yra opiatų. 1986 m. šis filmas sukėlė skandalą Kanuose, nes buvo atsisakyta įtraukti jį į konkursinę programą. Vėliau filmas tapo režisieriaus etalonu. Filme įsibraunama ne tik į personažų, bet ir į žiūrovų pasąmonę. 

„Egzorsistas“ (The Exorcist, 1973)

Besilankydama Vašingtone, aktorė Chriss pastebi pavojingus dvylikametės dukters Regan elgesio ir psichikos pasikeitimus. Kai visi mediciniai būdai rezultatų neduoda, motina kreipiasi į kunigą, kuris tuo pačiu yra ir psichologas. Šis įsitikina, kad Regan yra apsėsta. Pasikvietęs į pagalbą patyrusį egzorcistą, stengiasi išlaisvinti mergaitę nuo piktosios dvasios. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Rožiniai flamingai“ (Pink Flamingos, 1972)

Visiškai pamišęs filmas apie visiškus pamišėlius. Pagrindinė veikėja švenčia savo gimtadienį, o ta proga galima suvalgyti netgi šuns kakutį.

„Reanimatorius“ (Re-Animator, 1985)

Filmas apie išprotėjusį gydytoja ir vargšus pacientus, su kuriais jis eksperimentuoja. Nesunku įsivaizduoti, kaip nustebinti gali gydytojas psichopatas.

„Žmogaus Šimtakojis II“ (The Human Centipede II, 2011) 

Istorija žmogaus, kuris tampa užvaldytas seksualios aistros žiūrėdamas pirmąjį filmą ir naudoja švitrinį popierių, kad tenkintų savo aistrą jį žiūrėdamas. Jis nusprendžia pats sukurti žmogaus šimtakojį ir šį kartą sukurti jį iš dvylikos žmonių. Šį savo kūrinį jis naudoja tenkinti savo seksualinę aistrą, žiūrėdamas, kaip jo aukos tuštinasi viena kitai į burną. Taip pat apsivyniojęs spygliuota viela savo penį, jis prievartauja moterį šimtakojo gale. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top