Iliuzionistas Rokas Bernatonis išvažiavo į JAV kaip juodadarbis, grįžo – kaip žvaigždė

Laikas.lt

Rokas Bernatonis – jaunas iliuzionistas iš Lentvario. Galėtų tokiu ir likti, tačiau sunkus darbas ir krislelis sėkmės priartino jį prie svajonės – stovėti scenoje kartu su garsiausiais pasaulio iliuzionistais. Jis – vienintelis lietuvis, pakviestas dalyvauti iliuzijos meno festivalyje „The Weekend of Wonder“, JAV.

Birželį Rokas išvyko į Jungtines Valstijas dirbti juodo darbo – norėjo įgyvendinti seniai puoselėtą svajonę pamatyti iliuzijos meno sostinę Las Vegasą. Iš pradžių Niujorke jis dirbo kroviku, vėliau – padavėjo asistentu. Po trijų mėnesių jis jau krovėsi lagaminus savo svajonių kelionei, tačiau netikėtai sužinojo apie garsų iliuzionistų festivalį Arkanzase. 

Po socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtu renginiu Rokas pakomentavo: „Tai – nerealus renginys, keičiu savo planus, kad jį pamatyčiau.“ Ir buvo pastebėtas. Šis komentaras festivalio organizatorius nuvedė į Roko įkeltus vaizdo įrašus, kur užfiksuoti jo triukai.

Neilgai trukus organizatoriai su vaikinu susisiekė: „Mane pakvietė! Viskas buvo apmokėta, gavau honorarą, buvau kaip žvaigždė. Mus filmavo televizija, dalyvavom spaudos konferencijoje“, - džiaugėsi jaunasis iliuzionistas. Tris dienas festivalyje nuo ryto iki vakaro jis rodė triukus. Dieną – gatvėje, vakarais – teatre, naktimis – baruose.

Dar prieš keletą metų jis į savo dievaičius žiūrėjo per televiziją, o dabar tiesiog šnekučiavosi su jais. Festivalio Arkanzase metu Rokas užmezgė daug naudingų pažinčių, tad nuotykiai nesibaigė. Iškart po to jis skrido į išsvajotąjį Las Vegasą.

10 dienų Rokas Las Vegase stebėjo garsiausių iliuzionistų gyvenimą iš arti: „Tarkime, D. Copperfieldas turi 15 pasirodymų per savaitę. 800 žmonių telpa salėje, bilietai visą laiką išpirkti. Bilieto kaina – apie 100 dolerių“, - pasakojo jis.

Netikėtos kelionės kulminacija tapo apsilankymas prestižinėje Magijos pilyje (The Magic Castle). „Į pilį gali įeiti tik pakviestieji. Mane įsivedė vienas iš klubui priklausančių iliuzionistų“, - pasakojo jaunuolis.

Iliuzionistų mekai prilygstantis klubas yra įsikūręs pačiame Holivudo centre. Čia pasirodo garsiausi pasaulio iliuzionistai. Čia lankosi garsiausi aktoriai. Čia griežtai draudžiama fotografuoti.

Fortūna Rokui šypsojosi ir čia. Netikėta pažintis su klubo darbuotoju atvėrė duris ir į šią sceną – Rokas jau kitąmet pasirodys uždaroje iliuzionistų pilyje.

Šiuo metu Rokas grįžo į Lietuvą, rengia pasirodymus tėvynėje ir intensyviai ruošiasi daug žadančiai kelionei už Atlanto. 

fokusai, iliuzionistas, rokas bernatonis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai