Now Reading
Sekmadienio receptas – labai labai skani ir paprasta pica

Sekmadienio receptas – labai labai skani ir paprasta pica

Sekmadienio receptas - labai labai skani ir paprasta pica

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme žiauriai skanios ir paprastos picos receptą.

Reikia

Tešlai:

1 puodelio šilto vandens,
maždaug 2 1/2 puodelių kvietinių miltų,
žiupsnio jūros druskos,
žiupsnio cukraus,
6 g sausų mielių (1/2 pakuotės),
3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus,
miltų (kočiojimui).

Picai:

pomidorų padažo (pagal šį receptą),
šviežio gabalo parmezano Reggiano,
Serano kumpio kelių riekelių,
saulėje džiovintų pomidorų (geriausia konservuotų aliejuje),
šakelių šviežių prieskonių: baziliko, čiobrelio, raudonėlio.

1. Sumaišykite mieles su žiupsniu cukraus (maždaug nubrauktu šaukštu). Užpilkite šiltu vandeniu (užteks 1/4 arba 1/2 puodelio iš to, ką turime). Išmaišykite šakute ir palikite kokioms 10-15 minučių. Masė turi suputoti, suburbuliuoti, padidėti.

2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska. Supilkite mielių, cukraus ir vandens mišinį, išmaišykite. Supilkite likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą, truputį lipnią tešlą. Kitą dubenį ištepkite aliejumi, įdėkite išminkytą gumulą tešlos ir leiskite pakilti (60-80 min.).

3. Kai tešla pakyla ir bando išsiropšti iš indo, laikas ją minkyti. Pabarstykite miltais medinę lentą ar stalo paviršių. Padalukite tešlą į 3-4 lygias dalis. Paimkite vieną burbulą, susukite jį, minkykite, tada suplokite kočėlu. Iškočiokite ploną blyną. Tieskite jį į miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 200°C laipsnių temperatūroje, apie 12-15 minučių, kol švelniai paauksuos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

4. Taip iškepkite visus picos lakštus ir uždenkite kad nesukietėtų. Aptepkite picas paruoštu padažu, galite dar trupučiu aliejaus apšlakstyti. Ant viršaus užtarkuokite sūrio, apdėliokite mėsos riekelėmis, saulėje džiovintais pomidorais. Kepkite, kol sūris išsilydys ir pica dailiai apskrus. Paruoštą picą apibarstykite šviežiais prieskoniais (aš dar šviežiai maltais pipirais pabarsčiau). Patiekite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top