Now Reading
Ketvirtadienis „Menų spaustuvėje“: aršios kartų diskusijos prie puodelio arbatos

Ketvirtadienis „Menų spaustuvėje“: aršios kartų diskusijos prie puodelio arbatos

Ketvirtadienis „Menų spaustuvėje“: aršios kartų diskusijos prie puodelio arbatos

Laikas.lt

Menų spaustuvės diskusijų klubas, lapkričio 14 d. 18 val. prie taikaus arbatos puodelio kvies pasikeisti nuomonėmis apie teatro alma mater, visų teatralų šaltinį–Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Ramią šio ketvirtadienio arbatos gėrimo procedūrą gali sutrikdyti tik tema, kuri nepalieka abejingų buvusių, esamų ir būsimų studentų – „Kokį teatrą žada studijos LMTA?“

Pasaulyje turime daug pavyzdžių, kai žymiausi režisieriai renkasi neprofesionalius atlikėjus („Rimini Protocoll“, Romeo Castelucci, Pippo Delbono). Lietuvoje taip pat jau nieko nestebina dainininkai, „vaidinantys“ aktorius. O mes klausime, ar aktoriams ir režisieriams iš tiesų būtinas aukštasis išsilavinimas? Kuo tampa iš LMTA išėję studentai– atlikėjais ar kūrėjais? Ar aktorinio meistriškumo išmokstama? Kiek studentams suteikiama laisvės ir teisės kurti studijų metu? Ar patys, būdami kūrėjais, dėstantys aktoriai ir režisieriai, gali mokyti kurti, o reikalauti kartoti tai, ką patys daro? Ar studentai ruošiami vienam – kurso vadovo – teatrui? Nuo ko priklauso aktoriaus paruošimas – dėstytojo ar studijų programos?

Šiuos ir dar daugiau klausimų teatrologė Aušra Kaminskaitė užduos diskusijos dalyviams: antrus metus LMTA dėstytojaujančiai bei su režisieriaus Gintaro Varno kursu dirbančiai aktorei Airidai Gintautaitei ir Aido Giniočio teatro režisūros kurso studentui Gildui Aleksai, kuris jau ir pats vadovauja teatro trupei.

Kviečiame prisijungti ir išsakyti savo nuomonę, Menų spaustuvės Infotekoje – lapkričio 14 d. 18 val.

Garuojančią arbatą ir kaistančią diskusiją galima bus peržiūrėti ir teatro portale www.menufaktura.lt.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Būsimos klubo „Prie arbatos“ temos:

  • Lapkričio 28 d.: Šokio teatras: ką kuria kūrėjas ir ką pamato žiūrovas?
  • Gruodžio 12 d: (Į)vykdomos ir ne(į)vykdomos teatro vadybos 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top