Now Reading
„Scanoramoje“ tarptautinis renginys su žymiais kino industrijos vardais

„Scanoramoje“ tarptautinis renginys su žymiais kino industrijos vardais

„Scanoramoje“ tarptautinis renginys su žymiais kino industrijos vardais

Laikas.lt

Rytoj Europos šalių kino forume „Scanorama“ prasidės penktą kartą rengiamas tarptautinis kino industrijos renginys SCANORAMOS KRYPTYS. Į Vilnių jau atvyko kino kūrėjai, prodiuseriai, filmų platintojai ir kiti kino profesionalai iš Baltijos ir Skandinavijos šalių. Vieni jų renginyje pristatys nebaigtų filmų projektus, kiti ves meistriškumo dirbtuves, vyks diskusijos ir susitikimai. Kaip teigia Gražina Arlickaitė, festivalio direktorė, „Scanorama“ visuomet dėmesinga erdvei, kur idėjos įgauna formas ir pradeda savo kelią filmo link.

„Festivalis ne tik rodo filmus, bet jau kelis metus iš eilės nuosekliai rengia koprodukcijos forumus, įvairius seminarus, dirbtuves ir susitikimus su kino profesionalais iš visos Europos. Suteikiame puikią galimybę kino industrijos žmonėms susitikti, būti išgirstiems, dalintis idėjomis, kelti klausimus, diskutuoti svarbiomis kinui temomis”, – sako G. Arlickaitė

Pirmąją forumo dalį, meistriškumo seminarus ves režisieriai, kurių filmai bus rodomi ir „Scanoramoje“ – serbų režisierius Goranas Paskaljevićius („Dienai brėkštant”), rusų režisieriai Natalija Merkulova ir Aleksėjus Čupovas („Intymios vietos“), dokumentinio kino meistrai Vitalijus Manskis („Vamzdis“) ir Audrius Stonys („Kenotafas“). Šiandieninio kino procesus analizuos FIPRESCI generalinis sekretorius Klausas Ederis.

Antroji forumo dalis bus skirta praktikai – režisieriai ir prodiuseriai iš Suomijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos pristatys nebaigtų filmų (Work in Progress) projektus. Dokumentinio filmo „Meistras ir Tatjana“ projektą pristatys Giedrė Žickytė, vaidybinio filmo „Stasis“ – Mantas Kvedaravičius, apie baigtą filmuoti „Nesamąjį laiką” kalbės Mykolas Vildžiūnas, apie vaidybinį filmą „Pabėgimas iš Saulės miesto” – Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis danų režisierius Allanas van O. T. Andersenas. Pristatyti savo nebaigto filmo „Svetimkūnis“ atvyks ir lenkų kino grandas, ištikimas „Scanoramos” bičiulis Krzysztofas Zanussi

„Scanoramos” organizuojamo kino industrijos renginio partneriai yra „Media Desk Lietuva“ ir Lietuvos kino centras.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Lietuvos kino centras siekia ne tik didesnio tarptautinio mūsų kino žinomumo, tačiau ir stiprina Lietuvos kino industrijos renginius. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie vieno svarbiausių šį rudenį kino industrijai skirtų renginių, kuris ne tik suteikia galimybę išgirsti tarptautinį pripažinimą pelniusius kūrėjus bei lektorius, bet ir pristatyti svečiams mūsų kino laimėjimus ir planus, užmegzti vertingų ryšių“, – teigia Rolandas Kvietkauskas, Lietuvos kino centro direktorius.

SCANORAMOS KRYPTYS vyks lapkričio 9–10 dienomis. Europos šalių kino forumas „Scanorama“ – lapkričio 7–24 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top