Now Reading
Atviras pokalbis su Kostu Smoriginu (koncerto apžvalga, foto)

Atviras pokalbis su Kostu Smoriginu (koncerto apžvalga, foto)

Atviras pokalbis su Kostu Smoriginu (koncerto apžvalga

Laikas.lt

Gražų ir aktyvų vėlinių savaitgalį kauniečiai užbaigė šiltu ir nuoširdžiu Kosto Smorigino koncertu. Tai buvo antrasis muzikinio ciklo „Kalbanti muzika“ koncertas, kuriame ypatingas dėmesys skiriamas atlikėjo ir klausytojo bendravimui, tačiau nėra pamirštamas ir autorinių dainų atlikimas.

Koncerto metu klausytojai išgirdo gerai žinomas ir naujas dainas iš neseniai išleisto Kosto Smorigino albumo. Koncerte netrūko juoko ir rimtų veidų, buvo užduoti ir linksmi, ir labai sudėtingi klausimai, tačiau visi jie buvo nuoširdžiai atsakyti. Tokiu būdu klausytojas galėjo pamatyti ir kitą K. Smorigino gyvenimo pusę, prisiliesti prie jo asmeninių išgyvenimų ir pasijuokti iš pasakojamų linksmų istorijų.

Kostas Smoriginas dalinosi prisiminimais apie savo vaikystę, kurią praleido Kaune, Šančių rajone. Pasakojo, jog Nemunas buvo geriausias draugas ir priešas, visas vasaros dienas praleisdavo upėje žaisdamas gaudynių, plėšikais, plaukiojant baidare, taip iki aštuoniolikos metų augo visada šlapias. Kostas Smoriginas prisipažino, kad po žmonos Dalios jo didžiausia meilė ir aistra yra teatras, jis iš prigimties yra teatralas ir kiekvienas atlikėjo koncertas yra tarsi mini spektaklis, visada klausytojas jį mato nuoširdų, kartais geros nuotaikos, kartais blogesnės, bet niekada nepataikaujantį. Paklaustas kodėl išsiskyrė jo keliai su Neda ir Olegu Ditkovskiu, atsakė jog neišsiskyrė ir juokaudamas pasitiklino gal jie kažką apie tai užsiminė. Tiesiog dabar K. Smoriginas labai užsiėmęs spektaklių režisavimu, ruošiasi gastrolėms ir džiaugiasi, kad jie toliau muzikuoja. Gavęs klausimą ar domisi politika, menininkas atsakė teigiamai, tačiau yra ja nusivylęs. Savo atsakymą iliustravo asmeniniu pavyzdžius, Kostas Smoriginas yra gavęs TSRS valstybinę ir Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premijas, teatre jo fiksuotas atlyginimas yra 934 Lt, jei suvaidina papildomai 4-5 spektakliuose, kuriuose atlieka pagrindinį vaidmanį alga pakyla iki 1200Lt. Susirūpinęs menininkas klausia, kaip už tokius pinigus išgyventi jauniesiems aktoriams, kaip jiems šeimas išlaikyti. Apie jaunųjų aktorių kartą teatre K. Smoriginas atsiliepia labai teigiamai, džiaugiasi talentingais aktoriais tokiais, kaip jaunasis Storpirščiukas. Atlikėjas sulaukė daugybės įvairių klausimų į kurių kiekvieną buvo atsakyta.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lapkričio 19 d., 19 val įvyks trečiasis ciklo „Kalbanti muzika“ koncertas, kuriame klausytis ir bendrauti esate kviečiami su rašytoju, režisieriumi ir bardu – VYTAUTU V. LANDSBERGIU. Nuoširdžiai ironiškas ir jaukus koncertas visai šeimai įvyks Žalgirio arenos amfiteatre.

Jei turite klausimų, kuriuos norėtumėte, kad Vytautas V. Landsbergis atsakytų koncerto metu, siųskite [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top