Now Reading
Unikalus pasaulio muzikos projektas „Malituanie“ pristato singlą su vaizdu

Unikalus pasaulio muzikos projektas „Malituanie“ pristato singlą su vaizdu

Unikalus pasaulio muzikos projektas „Malituanie“ pristato singlą su vaizdu

Laikas.lt

Bendras Lietuvos ir Mali muzikantų projektas „Malituanie“ šiandien pristato vaizdo klipą, kuriame atsiskleidžia ypatinga viso albumo energetika.

Dalis vaizdo buvo filmuojama įrašinėjant „Malituanie“ dainas Vilniuje prieš metus. Kita dalis – vaizdai iš Afrikos, kuriuos užfiksavo vienas iš projekto dalyvių muzikantas ir prodiuseris Victoras Diavara.

„Daug keliavau po Afriką ir viską fiksavau paprasta kamera. Gaila, ne visi įrašai išliko. O dalis jų yra netgi ištraukta iš senųjų VHS kasečių“, – unikalios medžiagos kadrų istoriją pasakoja V. Diavara.

Jau šiandien į „Malituanie“ repeticijas atvyksta ir projekto siela – Afrikos muzikos ikona Baba Sissoko.

Iš Malio kilęs B. Sissoko – pasaulinio lygio atlikėjas, puikaus balso savininkas, grojantis Vakarų Afrikos kalbančiais būgais tamani ir daugybę kitų instrumentų, muzikavęs su tokiais pasaulio muzikos žvaigždyno šviesuliais kaip „Buena Vista Social Club“ ir pasaulinio lygio žvaigždėmis kaip Sting.

Baba kartu su žinomais Lietuvos multiinstrumentalistais V. Diavara, Sauliumi Petreikiu, Laurita Peleniūte ir Indre Jurgelevičiūte jau šį penktadienį vieną ir vienintelį kartą Vilniuje pristatys „Malituanie“ gyvai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Šis albumas yra perpildytas namų jaukumo ir neaprėpiamų atstumų pojūčiu“, – sako vienas iš projekto dalyvių Vee Diavara, kuriam muzikavimo patirtis su Baba Sissoko buvo vienas didžiausių gyvenimo įspūdžių.

Ypatingos energetikos koncertas vyks „LRT Opus Gyvai“ renginio metu menų fabrike „Loftas“ jau lapkričio 8 dieną, o kitą dieną – premjera bus pakartota Panevėžyje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top