Now Reading
Vilniuje praūžė alternatyviosios mados festivalis „arMADA 2010“ (Foto)

Vilniuje praūžė alternatyviosios mados festivalis „arMADA 2010“ (Foto)

Vilniuje praūžė alternatyviosios mados festivalis „arMADA 2010“ (Foto)

Rugsėjo 10 d., penktadienį, pagrindinėse Vilniaus gatvėse ir Rotušės aikštėje praūžė jau septintasis savitą, konceptualų ir klausiantį žvilgsnį į madą siūlantis alternatyviosios mados festivalis „arMADA 2010“.

Nemažai daliai vilniečių ir miesto svečių šis festivalis yra tapęs istoriniu reiškiniu, žyminčiu naujų, gaivių, aktualių, tradicijas permąstančių idėjų gūsį. Pirmasis „arMADOS“ pasirodymas, „Madų korida senamiestyje“, įvyko 1995 m.

Tuomet tai buvo vienintelis tokio pobūdžio renginys ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse. Kelerius metus iš eilės festivalis augo ir vystėsi, atsiverdamas vis naujiems eksperimentams, vėliau užmigo dešimties metų miegu, tačiau 2009 m. vėl atgimė pilnas naujos jėgos ir unikalių sumanymų.

Šiemet „arMADOS“ veiksmas susitelkė ne tik ant lauko podiumo Rotušės aikštėje, bet ir išsklido po Gedimino prospektą, Vilniaus, Vokiečių, Labdarių, Totorių bei Pilies gatves. Jose nuo 16 valandos vyko Mados nakties karavano pasirodymai. Apie 20 valandą vakaro festivalio dalyviai grįžo į Rotušės aikštę, kurioje vyko pagrindinis „arMADOS“ madų šou.
 
Pamatine šiųmečio festivalio tema tapo savitos ir inovatyvios ekologijos, mokslinių ir konceptualių futuristinių idėjų interpretacijos. Vilniaus dailės akademijos bei Vilniaus dizaino kolegijos dizaineriai ir Kauno moksleiviai žiūrovams pristatė antrinių žaliavų perkūrimo galimybes (Fausta Šarkūnaitė, Erika Vizgirdaitė), froidistines kaklaraiščio interpretacijas (Anna Vassi), įspūdingą pažintį su šiuolaikinėmis geišomis (Asta Labžentytė), origami technikos transformacijas drabužiuose (Reda Budvilaitienė), moters Don Kichotės viziją (Ieva Daugirdaitė ir Dovilė Cibulskytė), savitą „Dvylikos brolių, juodvarniais lakstančių“ interpretaciją (Rasa Jarmolavičiūtė), tobulų kūno formų paieškas pasiduodant virtualaus pasaulio iliuzijoms (Agnė Deveikytė) arba anabolinių steroidų vartojimo madai (Elvyra Bartosevič ir Simona Slavinskaitė).
 
Kolekcijos žavėjo kūrybingais sprendimais ir techniniu profesionalumu, o modelių pasirodymus keitė gyvi lindy hopo šokėjų žingsneliai ir fakyrų ugnies šou.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Renginiui pasibaigus, „arMADOS“ organizatoriai bei dalyviai persikėlė į Užupyje įsikūrusį menų garažą „Stopkė“, kuriame iki paryčių vyko neoficialus festivalio tęsinys.

Lina Žukauskaitė
Nuotr. Romo Dabruko

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top