Now Reading
Kovos su krūties vėžiu randai (foto)

Kovos su krūties vėžiu randai (foto)

Kovos su krūties vėžiu randai (foto)

David Jay nuotr.

Spalis – tarptautinis kovos su krūties vėžiu mėnuo. Jo metu visame pasaulyje didžiosios kovos su krūties vėžiu labdaros įstaigos, įvairiomis agitacinėmis kampanijomis, stengiasi supažindinti kuo didesnę visuomenės dalį su šia siaubinga liga. Moterys yra skatinamos nebūti abejingomis ir reguliariai darytis reikiamus tyrimus. Taip pat spalio mėnesį yra renkamos aukos tolimesniems ligos tyrimams, susijusiems su diagnozavimu, gydimu bei prevencija.

Mados fotografas David Jay, kovos su krūties vėžiu mėnesiui paminėti, skiria savo kūrybinį projektą. Fotografijų ciklas „The SCAR project“ (liet. „Rando projektas“) – tai serija intymių portretų, kuriuose yra įamžintos jaunos bei be galo drąsios moterys, įveikusios krūties vėžį. Projekto pradžią 2005 metais įkvėpė gera fotografo draugė, kuri būdama 29 metų susirgo krūties vėžiu. Nuo to laiko David Jay nufotografavo daugiau nei 100 moterų, įveikusių šią ligą. Moterys fotografijose yra skirtingos savo amžiumi bei išvaizda, tačiau jas vienija randai, kurie byloja apie jų išgyventą kovą su vėžiu.

Projekto misija yra netik stiprinti visuomenės suvokimą apie ligos rimtumą, bet kartu padėti vėžį įveikusioms moterims į savo kūną pažvelgti naujomis akimis. Fotografas teigia: „Jaunoms moterims, pozavusioms portretams, fotografijos reprezentuoja asmeninę pergalę prieš šią bauginančią ligą. Tai joms padeda susigrąžinti moteriškumą, kurį manė esą praradę. Paprastos nuotraukos moterims padėjo susitaikyti su tuo, kas joms nutiko, ir įgyti jėgų išdidžiai keliauti į priekį.“.

„The SCAR project“ šūkis: “Krūties vėžys – tai ne rožinis kaspinas“. Projekto autorius siekia parodyti, kad bauginantis krūties vėžys dažnai yra slepiamas po rožinio kaspino simbolika, o atviras dialogas apie ligos mirtinumą visuomenėje yra vengiamas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top