Now Reading
Šiemet tarptautinės meno laboratorijos „Insanitus“ programa išskirtinai atvira lankytojams

Šiemet tarptautinės meno laboratorijos „Insanitus“ programa išskirtinai atvira lankytojams

Šiemet tarptautinės meno laboratorijos „Insanitus“ programa išskirtinai atvira lankytojams

Laikas.lt

Lapkričio 14-17 dienomis Kaunas pradės pulsuoti audiovizualiai – į miestą sugrįžta tarptautinė meno laboratorija „Insanitus“. Tai vienas didžiausių Lietuvoje uždaros erdvės kultūrinių įvykių, suburiantis Lietuvos ir užsienio audio, video, performanso menų atlikėjus, meno projektų organizatorius ir idėjininkus, siekiant atrasti ir įtvirtinti dar nepažintus meno regėjimo ir supratimo būdus, bei pristatyti šiuos atradimus visuomenei.

Šiemet meno laboratorija startuoja su šūkiu „Šviesa“, taip sufleruodama apie vaizdo ir įspūdžio sintezę, priversiančią įvertinti savo pojūčius ir galimybes kitoje, dar nepažintoje terpėje. Meno ir muzikos gerbėjų pamėgtas įvykis penktus metus pasitinka pasikeitęs – meno rezidencija ne tik persikelia arčiau savo publikos – įš fabrikų erdvės į Laisvės al. 60 esančias patalpas, tačiau kartu siūlo giliau susikoncentruoti į ieškojimus vaizduojamajame mene. Šių metų „Insanitus“ labiau kamerinis, ne toks garsus savo muzika, nusiteikęs subtiliai ir filosofiškai pažvelgti į vis labiau progresuojančio audiovizualinio meno galimybes ir įtakas.

Jau nuo lapkričio pradžios, „Insanitus“ meno rezidencijoje dviems savaitėms įsikurs grupė Europoje pripažintų meno profesionalų net iš kelių šalių: Japonijos, Prancūzijos, Italijos, Turkijos ir Lietuvos, kurie lapkričio 14 d. atidarymo renginio metu pristatys unikalius meno kūrinius. Programoje ne tik instaliacijų labirintai, tarpdisciplininiai performansai, neįprastos fotografijos parodos, tačiau ir publikos pamėgtas „Interaktyvus miesto kinas“, atiduosiantis duoklę lietuviškam video menui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiemet meno laboratorijos „Insanitus“ programa išskirtinai atvira lankytojamas: Kauno miesto centre įsikursiančios rezidencijos renginiai kvies atidžiai pažinti audiovizualinį meną visiškai nemokamai. Kaip laikinas šviesos blyksnis, laboratorija kelioms trumpoms dienoms taps socialia galerija, kultūros traukos centru, kviesiančiu ateiti, atrasti ir bendrauti. Jei fizikos dėsniai byloja, kad šviesa turi sukamąją jėgą, tai visa, kas neigia gravitacijos dėsnius, užsuks į „Insanitus“.

Daugiau informacijos: www.insanitus.lt 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top