Now Reading
Suderinta: apie įvykusią dainuojamojosios poezijos diskoteką

Suderinta: apie įvykusią dainuojamojosios poezijos diskoteką

Suderinta: apie įvykusią dainuojamojosios poezijos diskoteką

Laikas.lt

Šeštadienio vakarą Vilniaus mokytojų namų didžiojoje salėje nugriaudėjo tokia diskoteka, kurios dar nebuvo ne tik Vilniaus mokytojų namų istorijoje, bet ir Lietuvoje. XI tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ nustebino klausytojus, nes, pasirodo, šokti galima ir pagal šio žanro muziką. Su šokėjais kartu šėlo D. Razauskas su bičiuliu smuikininku S. Butavičiumi, O. Ditkovskis ir N. Malūnavičiūtė, S. Mykolaičio vardo premijos laureatės „Baltos varnos“ – sudėtinga visus grojusius ir išvardinti. Pagrindinis DJ – A. Kulikauskas, kuris kaip tikras maestro buvo pasidabinęs raudonu fraku.

Mokytojų namų didžiosios salės erdvė buvo modifikuota ir pritaikyta šėlionėms: įvairiose vietose pagal ritmą blyksėjo spalvoti šviestuvai, įprastinė scena paversta poilsio zona šokantiesiems, prisėsti taip pat buvo galima salės vidury prieš sumontuotą sceną atlikėjams, tačiau vietos salėje pakako ir trypiantiems. 

Diskoteką pradėjo dvi sesutės, pasivadinusios „Baltomis varnomis“. Smuikais ir savo balsais jos bandė išjudinti susirinkusius. Jas scenoje keitė Olegas ir Neda, kuri atliktą kūrinį pagardino fleitos partijomis. Vėliau atlikta Nedos kultinė daina „Į Tave“ skambėjo visiškai kitaip nei ją esame įpratę girdėti. Beje, pastebėjome, jog viena pora sugebėjo pagal šią dainą judėti netgi tango žingsniu. Iš tiesų galima pridurti, jog šiam vakarui įstabiai tinka posakis: „Kas kaip moka, tas taip šoka“. Šokantiesiems nestigo fantazijos „raityti“ judesius. Grojusių būryje buvo ir D. Razauskas su S. Butavičiumi, kurie puikiai įsiliejo į vakarėlį, kurį sunku įsprausti į stilistinius rėmus.

Muzikantai atliko ne po vieną savo kūrinį ir scenoje keitė vienas kitą pagal iš anksto A. Kulikausko sustyguotą tvarką. Dar prieš renginį jo teiravomės, kaip jis ieškojo sąsajos tarp, atrodo, nesuderinamų muzikos žanrų – dainuojamosios poezijos ir šokių muzikos. Muzikanto atsakymas prilygo šamaniško ritualo apibūdinimui: „Pasiimu virgulę, o kartais pagal nuotaiką ir metalo detektorių ieškau tos sąsajos Fabijoniškių miškelyje.“ Iš dalyvių veidų buvo galima spręsti, jog minėtų muzikos žanrų kontaktas įvyko, nors, reikia pripažinti, jog būta ir nesklandumų. Kalbinta ir paprašyta įvertinti šį renginį viena iš šokėjų porų apie neįprastą diskoteką atsiliepė: „Matyti, jog tai – eksperimentinis renginys, todėl mes nevertiname, mes tiesiog gerai leidžiame laiką.“ 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top