Svečiuose pas prabangiausio studentiško kambario šeimininkus (foto)

Laikas.lt

Kulinariniame iššūkyje jie pranoko merginas. Laimėtojų paskelbimo vakarą muzikos fabrike „Loftas“ juos palaikė dauguma salės. Dar tą patį vakarą jie pasidalino laimėjimo įrodymais su visais pažįstamais – tik įteikus raktus, apsilankė prabangiausiame studentiškame kambaryje, kuriame gyvens paskutinius studijų metus, ir nusifotografavę paskelbė ant „Facebook“ sienos.

Nuo vaikystės draugais esantys Vilniaus kolegijos trečiakursiai Tautvydas Rasiulis ir Tadas Ščerbickas žaidė tame pačiame kieme, trynė tą patį suolą mokykloje, o dabar studijuoja toje pačioje kolegijoje, tačiau skirtingas specialybes ir iki šiol gyveno skirtinguose bendrabučiuose.

„Niekada nesame gyvenę tame pačiame kambaryje, todėl „Zanussi“ kambario laimėjimas yra paskutinis šansas pagyventi mums, geriausiems draugams, kartu kaip studentams“, - sako dirbantys vaikinai, besitikintys šiuos mokslo metus praleisti ramioje ir jaukioje vietoje, kur galėtų susikaupti baigiamajam mokslo darbui ir pailsėti po ilgos studijų ir darbo dienos.

Biomedicininę diagnostiką studijuojantis Tautvydas ir programų sistemas kremtantis Tadas jau įsikūrė naujajame kambaryje, kuriame du pirmuosius du kartus šeimininkavo konkursą laimėjusios merginos. Tik įėjus, svečius pasitinka malonus muzikinis fonas, o vietoj mergaitiškų smulkmenų į akis krinta bokso pirštinės, įrėminta karinio automobilio nuotrauka ir „Playboy“ žurnalai.

Pirštinės priklauso Tailando boksą (Muay Thai) praktikuojančiam Tautvydui, kartu studijuojančiam ir Karo akademijoje bei norinčiam tapti karo mediku. Jis taip pat groja gitara, kurią prisijaukinti norėtų ir Tadas. Jis, kaip ir Tautvydas, sugeba sėkmingai derinti studijas ir darbą.

Tačiau virtuvės moteriška zona naujieji kambario gyventojai nelaiko – mėgstantis gaminti Tautvydas į šį pomėgį įtraukė ir Tadą, ir dabar vaikinai sako gaminantys net du kartus per dieną – pusryčius ir vakarienę. Šįkart mus vaišina medaus ir žolelių užpile marinuotais ir džiūvėsėliuose apkeptais vištienos kepsneliais bei orkaitėje keptų bulvių ir salotų garnyru.

Nenuostabu, kad merginos nepraeina abejingos pro vaikinų kambarį – ant durų palieka įvairiausius pranešimus: nuo „duok numerį“ iki vienkartinės stiklinaitės vynui. Kvietimas vakarienės naujajame kambaryje gerokai nustebino ir vaikinų bendramoksles – ne viena perklausė, ar tai rimtas ketinimas.

Juokaujame, kad dabar, kai laimėjo „Zanussi“ kambarį Tadas su Tautvydu tikrai taps svajonių jaunikiais. Juokas juokais, bet akivaizdu, kad tikruose studentiškuose apartamentuose įsikūrę ir kulinariniame iššūkyje komisiją kulinariniais gabumais sužavėję vaikinai dėmesio nestokoja ir patys jo negaili aplinkiniams. 

Studentai, Tadas Ščerbickas, Tautvydas Rasiulis, Zanussi kambarys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai