Now Reading
Kodėl verta bučiuotis dažniau?

Kodėl verta bučiuotis dažniau?

Kodėl verta bučiuotis dažniau?

Poros, kurios jau ilgą laiką kartu, dažnai pamiršta vieną santykiams svarbų dalyką – bučinius. Deja, bučiniai tikrai kiek primirštami: vos tik susipažinus su patinkančiu asmeniu atrodo, kad galėtumėt visą laiką tik bučiuotis ir bučiuotis, tačiau vėliau tai daroma vis rečiau ir rečiau. Ir visai be reikalo – bučiniai gali būti labai naudingi!

Bučiniai mažina stresą

Šiandien patiriame stresą bene kiekvieną dieną: nuolat kažkur skubame, susiduriame su iš vėžių mušančiomis situacijomis… Šiandien tai atrodo visiškai natūralu, tačiau reikia atrasti būdą, galintį padėti stresą sumažinti. Pasirodo, daug stengtis nereikės – pakaks tiesiog pasibučiuoti!

Bučiniai daro mus laimingesnius

Besibučiuojant išsiskiria laimės hormonas endorfinas, taigi, bučiniai gali pagerinti nuotaiką. O ką jau kalbėti apie jausmą, kad besibučiuodami suteikiate laimės ne tik sau…

Bučiniai naudingi sveikatai

Ar žinojote, kad bučiniai stiprina imunitetą ir padeda kovoti su bakterijomis? Taip pat kito žmogaus seilės apsaugo dantų emalį, taigi, bučiniai svarbūs besirūpinantiems savo dantų higiena!

Bučiniai mažina skausmą

Jei norite atsikratyti galvos skausmo, pakanka… pasibučiuoti. Bučinių metu gaminamas natūralus anestetikas, mažinantis skausmą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bučiniai stiprina santykius

Jei bijote atitolti nuo savo antrosios pusės, įpraskite pasibučiuoti bent kartą ar du per dieną. Žinoma, tuo bučinių nauda neapsiriboja, tačiau čia – 10 populiariausių priežasčių bučiuotis dar dažniau:

1. Reguliuoja kraujo spaudimą;
2. Mažina streso hormono kortizolio kiekį
3. Didina serotonino kiekį;
4. Didina oksitocino (laimės hormono) kiekį;
5. Stiprina imunitetą;
6. Didina dopamino kiekį;
7. Gerina nuotaiką;
8. Mažina nerimą;
9. Padeda kovoti su bakterijomis;
10. Stiprina santykius.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top