Now Reading
Tikra anonimo istorija: kuo pasikliauti ir kuo – ne, gydantis odos bėrimus

Tikra anonimo istorija: kuo pasikliauti ir kuo – ne, gydantis odos bėrimus

Tikra anonimo istorija: kuo pasikliauti ir kuo – ne

Laikas.lt

„Sveiki, rašau anonimišką savo pačios istoriją, tikėdamasi, kad Jūs ja pasidalinsite, taip padėdami kitiems žmonėms“, – štai tokio laiško sulaukė mūsų redakcija. Taigi dalijamės juo, manydami, jog kažkieno patirtis, ne tik profesionalo patarimai, gali taip pat padėti. Tačiau skaitydami laišką prisiminkite, kad kiekviena situacija yra individuali…

Šiais laikais, daug žmonių skundžiasi įvairiais sveikatos sutrikimais, tai 10-metės mergaitės migrena, tai 20-mečiai artritu. Reikia pripažinti, kad šiuolaikinis gyvenimo ritmas, sveikatos negerina. Ką jau kalbėti, apie išmetamąsias dujas, kurias ne tik įkvepiame, bet dar ir nešiojamės su savimi, ant odos, plaukų, akių. Aš noriu pasidalinti istorija, kaip susitvarkiau su nuolatiniu odos bėrimu. Dabar ši informacija daug kam aktuali, ir ne tik paaugliams. 


1. Iš pradžių bandžiau kovoti visokiais populiarių kompanijų siūlomais prausikliais ir kremais – nepadėjo.

2. Tada apsilankiau pas poliklinikos dermatologę – užmetusi akį, ji išrašė kosmetikos (pavadinimo neminėsiu, bet ją labai mėgsta reklamuoti farmacininkai) už 160 litų – nepadėjo. 

3. Bėgant metams situacija blogėjo, didelę įtaką tam turėjo ir stresas. Apsilankiau pas kitą dermatologą. Jis išrašė kontraceptinių tablečių ir spirituotą toniką. Rezultatai: tonikas tiko, o kontraceptinės tabletės nepasirodė gera išeitis net ginekologei.

4. Apsilankiau pas kosmetologę. Ji man kas kelias savaites, po to kas mėnesį darė rūgštinį veido valymą. Tai šiek tiek padėjo, bet kelios dienos po procedūros atrodydavau nekaip, tada savaitę–dvi gerai, po to vėl nekaip.

5. Apsilankiau pas kitą kosmetologę. Ji man patarė tepti rūgštinį kremą namuose ir po geros savaitės apsilankyti veido valymui. Taip kas savaitę ten lankiausi, kol po kelių mėnesių veido oda pasidarė nepalyginamai gražesnė, ne gana to, nubluko ir sumažėjo randeliai. Dabar tereikia kas kelis mėnesius pasidaryti valymą ir naudoti rūgštinę kosmetiką.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Stengiausi nereklamuoti jokios kosmetikos gamintojų ar gydytojų, tiesiog norėjau padėti susigaudyti žmonėms odos gydymo būdų įvairovėje. Kad nemėtytų pinigų kremams su neaiškia sudėtimi, negertų vaistų, nuo kurių jokio pagerėjimo nesulauks, tik užpuls depresija ir kitos ligos. 

Susisteminus man padėjo:

  • reguliarūs veido valymai, nes išvalo odos paviršinius ir giliuosius sluoksnius;
  • rūgštinė kosmetika namuose + drėkinamasis kremas;
  • 1–2 litrai vandens per dieną;
  • cukraus atsisakymas;
  • sportas bei kitos stresą malšinančios veiklos.

Sėkmės, kartais ši problema gali atrodyti neįveikiama, bet gerai pasistengus viskas įmanoma, svarbu nenuleisti rankų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top