Sekmadienio receptas - varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme minkštų, kvepiančių, cukraus pudra pabarstytų, rudeniškų  varškės sausainių su aguonomis ir moliūgų džemu receptą.

Trukmė: 55 min.

Porcijos: 4-6.

Reikia:

  • 180 g sviesto (82 proc.), kambario temperatūros,
  • 180 g paprasto cukraus,
  • 180 g vid. riebumo varškės,
  • 2 sklidinų šaukštų aguonų,
  • 2 stiklinių a.r. kvietinių miltų,
  • papildomai miltų (kočiojimui),
  • 300 g moliūgų-apelsinų uogienės,
  • cukraus pudros (pabarstyti).

Recepto eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laispnių temperatūros. Cukrų ištrinkite su minkštu sviestu, varške ir aguonomis. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Ant medinio, miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 0.5 cm storio lakštą. Pjaustymo ratuku (arba paprastu peiliu) supjaustykite norimo dydžio kvadratėlius, kurių du priešingus kraštus sulipinkite, gaudami skarelę. Į skarelės vidurį įdėkite po šaukštelį uogienės.

Skareles padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (gausite maždaug dvi skardas). Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainių krašteliai apskrus. Išimkite, leiskite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra. Vuo-lia, skanaus!

Pastabos

Šios skarelės būna skanios kepimo dieną ir dvi dienos po to. Tad geriau suvalgyti negaištant laiko. Kuo storiau iškočiosite lakštą, kuo storesni bus sausainiai, tuo minkštesnė bus tešlą (ir, atitinkamai, ilgiau keps sausainiai). Mūsų namuose kitą dieną skarelės buvo minkštos ir varškės skonis geriau jautėsi (stebuklas kažkoks).


moliūgai, moliūgų džemas, patiekalai iš moliūgų, sausainių receptai, sekmadienio receptai, varškės sausainiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai