Now Reading
Fenomenas: pažinčių svetainė pagal mėgstamas knygas

Fenomenas: pažinčių svetainė pagal mėgstamas knygas

Fenomenas: pažinčių svetainė pagal mėgstamas knygas

Laikas.lt

Kadaise žmonės, norėdami su kuo nors susipažinti, talpindavo (arba ieškodavo) skelbimus laikraščiuose, žurnaluose, viešindavo informaciją apie save per radiją ar televiziją. Dabar viskas paprasčiau – internete yra begalė būdų, leidžiančių susirasti draugą, -ų. Pažinčių svetainės – vienas iš jų. Žmogus rimtai draugystei, vaikinas/mergina puodeliui kavos, intymūs santykiai – ir panašūs pasiūlymai, kuriuos galite čia rasti. Nieko naujo nepasakėme, tiesa? Tačiau ar esate girdėję apie portalą „Alikewise“, kuriame sau artimą sielą siūloma susirasti pagal mėgiamas knygas ar jų autorius? Šiek tiek papasakosime apie šį projektą.

Kuo pažinčių svetainė populiaresnė, tuo didesnį pelną gauna jos kūrėjai, vien jau todėl, kad narystė čia yra dažniausiai visai nepigiai apmokestinama. „Alikewise“ iš jūsų nepaprašys visiškai jokio mokesčio. Kitas patrauklus svetainės bruožas – jos paprastumas, pavyzdžiui, kairės pusės viršuje išvysite duomenų filtravimo anketą, kur reikia įvesti: kokia lytis jus domina, amžius nuo-iki ir mėgiamą autorių ar knygą. Svetainė, ilgai nesvarsčiusi išmes kandidatus. Belieka susikurti profilį ir jiems parašyti.

Išbandžius, kaip tai veikia, užkliuvo, kad autorių ar knygų pasirinkimas šiek tiek ribotas. Įrašius knygą išmetami žmonių profiliai, kurių skaitymo skonis kažkuo (tik nelabai aišku kuo) yra panašus į užklausą pateikusio žmogaus, tik nė vieno iš jų dažniausiai nebūna mėgstančio tą pačią knygą ar tą patį autorių. Gal jums pasiseks labiau.

Beje, nepavyko rasti nieko iš žymiausių mūsų šalies rašytojų. Ko gero, šis išradimas tautiečiams dar išties naujas.

Nors negalima teigti nepatyrus to savo kailiu, tačiau ši pažinčių svetainė pagal savo koncepsiją atrodo viena saugiausių, kur gali neabejoti jos narių tapatybėmis. Sunku patikėti, kad egzistuoja žmonių, kurie „Alikewise“ susikuria melagingą profilį. Kam? Kad apgautum žmogų, manantį, kad, pavyzdžiui, knyga „Šimtas metų vienatvės“ yra tavo mėgstamiausia? Čia šiek tiek intelektualesnis reikalas nei intymių santykių paieška, tad pasitikėti, ko gero, ieškant draugo pokalbiui apie literatūrą, galima beveik aklai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bibliofiline erdve šios svetainės dar tikrai negalime vadinti, bet ne itin populiarūs dalykai būtent tuo ir yra žavūs. Jei žmogus čia užsiregistravo, vadinasi, tikrai yra nusiteikęs pokalbiams apie knygas. Kodėl gi nepamėginus? Bendri interesai gali tapti gražios draugystės pagrindu. Beje, ir savo anglų, o gal ir kitos, kalbos žinias pagilinsite bei išgirsite tikrai gerų knygų rekomendacijų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top