Now Reading
Nemadingo, bet kvapnaus džiazo albumo pristatymas

Nemadingo, bet kvapnaus džiazo albumo pristatymas

Nemadingo

Laikas.lt
Tekstas ir nuotr. Justės Karpavičiūtės

Šį antradienį „Rūdninkų knygyne“ buvo pristatytas naujas džiazo muzikos albumas – „Jazz miniatures“. Muzikines džiazo istorijas jame pasakoja grupių „Empti“ bei „Pieno lazeriai“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė ir projektas „Džiazo miniatiūros“. Melomanai albume ras dešimt žinomų džiazo, pop muzikos ir roko kūrinių, aranžuotų žinomo džiazo pianisto Andrėjaus Polevikovo.

„Kartu su „Džiazo miniatiūromis“ grojame jau ne vienerius metus ir dabar labai džiaugiamės, kad pavyko išleisti džiazo kompaktinę plokštelę, mat Lietuvoje tai yra gana retas įvykis. Šiais laikais džiazo albumą išleisti nėra madinga“, – albumo pristatymo metu kalbėjo Giedrė.

Džiazo miniatiūras vokalistė atlieka kartu su žinomais šio žanro muzikantais – minėtu pianistu A. Polevikovu, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir būgnininku Dariumi Rudžiu. Pasak Giedrės, visos kūrinių džiazo aranžuotės yra labai „išieškotos“, „išdirbtos“. Albumo pristatymus visuomenei muzikantai žada daryti vis kitokius, kurių metu džiazo mylėtojai galės pajusti šios muzikos kvapą.

„Vilniuje vyksiančio „Jazz miniatures“ koncerte klausytojai galės ne tik išgirsti, bet ir pauostyti, kaip kvepia džiazo muzika. Kvapais, kurie pasitiks melomanus Vilniuje, rūpinsis eterinių aliejų ir kvepalų specialistai „Kvapų namai“, – išduoda G. Kilčiauskienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gerbėjai albumą galės įsigyti koncertų metu: lapkričio 23 d. Klaipėdoje, lapkričio 27 d. Vilniuje ir lapkričio 28 d. Kaune. Be to, nemažai albumo egzempliorių bus platinama užsienyje vyksiančiuose džiazo festivaliuose.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top