Now Reading
Šeštadienį festivalis TARP atvers norvegiškus garsų fiordus

Šeštadienį festivalis TARP atvers norvegiškus garsų fiordus

Šeštadienį festivalis TARP atvers norvegiškus garsų fiordus

Laikas.lt

Spalio 12 dieną tarptautinis audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“ vilniečius ir sostinės svečius pakvies į pagrindinį festivalio koncertą. 21 val. Kultūros baro „Kablys“ (Kauno g. 5) scenoje pasirodys svečiai iš Norvegijos – ypatingas multiinstrumentinis dviejų brolių projektas „Sturle Dagsland“, skirtingų pasaulio kultūrų ir skandinaviško džiazo tradicijos įkvėptas duetas „Propan“ bei lietuviai „Rok & Dom“ savo muzika įkūnijantys taiką ir meilę.

Pagrindiniai turtingo garso, gilios atmosferos ir unikalių pasirodymų vakaro svečiai „Sturle Dagsland“ (Norvegija) – dviejų brolių, Sturle ir Sjur, eksperimentinės muzikos projektas. Dueto muzikoje susilieja gausybė skirtingų instrumentų (gitaros, trimito, akordeono, perkusijos, kompiuterio), instinktyvūs ritmai ir nepažabotos melodijos. Kvapą gniaužiantis vokalas, varijuojantis nuo nuožmaus riksmo iki dangiškai tyro balso, netikėtos ekspresijos buria melomanus į kas kartą vis kitokį gyvą projekto pasirodymą. Nuolat Skandinavijoje koncertuojantys broliai pasirodys vienintelį kartą Vilniuje, festivalyje „TARP“.

Muzikinę programą praturtins merginų duo „Propan“ (Norvegija), pakviesiantis leistis į skirtingų pasaulio kultūrų inspiruotą savitą visatą. Atsispyrusios nuo skandinaviškos džiazo tradicijos, Ina Kristine Evensen Sagstuen ir Natali Abrahamsen Garner klausytojus prikaustys polifoniškumu, improvizacija, įtaigiais tekstais bei balsais, atskleidžiančiais įstabią žmogaus kaip instrumento paletę.

Vieninteliai vakaro atlikėjai iš Lietuvos Dominyka ir Rokas, scenoje žinomi „Rok&Dom“ pseudonimu muzikoje susiliejantys į darnią visumą, pasakos prasmingas muzikines istorijas ir ties tiltus į neišsemiamus visatos tolius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tai ne vienintelis šio savaitgalio festivalio renginys. Sekmadienio pavakarę nuo 17 val. Restorane „Jalta“ lankytojai kviečiami į festivalio uždarymą, netradicinius poetinius skaitymus „Nerepo nekovos“, kuriuose su Europoje įvertintu atliekamosios „slem“ poezijos guru Bohdan Blahovec iš Čekijos improvizuotoje kovoje susikaus atliekamosios poezijos autorius ir atlikėjas Žygimantas Kudirka, repo scenoje žinomas MC Mesijaus vardu. Uždarymo metu eksperimentinį požiūrį į poeziją pristatys ir poetė Sarah Kely iš Didžiosios Britanijos.

Taigi aštuntasis tarptautinis audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“ šį savaitgalį kviečia gaudyti vaizdus, tekstus ir garsus programoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top