10 būdų, kaip miegoti ir gražėti

Alfa.lt

Miegas – grožio ir sveikatos paslaptis. Kai miegate, jūsų organizmas daro viską, kad pailsėtumėte ir atsinaujintumėte, o jūs galite jam padėti ir prabudę džiaugtis gražesniais plaukais, oda ir nuotaika.

Gražesniems plaukams: kiekvieną dieną prieš eidami miegoti gerai iššukuokite plaukus natūralių šerių šepečiu. Šukavimas padeda tolygiai paskirstyti galvos riebalus po visą plaukų ilgį, o šie maitina ir drėkina plaukus per naktį. Taip pat masažuokite galvos odą ir skatinkite kraujotaką, kuri padeda sustiprinti plaukus ir pagreitinti jų augimą.

Baltesniems dantims: gerai išsiplaukite dantis prieš miegą ir vieną kartą per savaitę į dantų pastą įberkite šiek tiek sodos. Ji balina dantis ir pasižymi antibakteriniu poveikiu.

Sveikesnei odai: jei pastebėjote, kad kyla spuogelis, patepkite jį salicilo rūgšties tirpalu. Jis mažina uždegimą ir greitina spuogelio gijimą.

Lygesnei odai: jei norite sušvelninti raukšleles, naudokite kremus su retinoliu. Retinolis, vitaminas A, skatina odos ląstelių atsinaujinimą, kuris natūraliai suaktyvėja nakties metu. Todėl šiuo paros metu naudojami kremai su retinoliu yra veiksmingiausi.

Tolygiam odos tonui: jei turite pigmentinių dėmių, jas geriausia gydyti naktį. Pigmentinėms dėmėms veiksmingi hidrokinono kremai, taip pat tinka ir sojų aliejus.

Švelnesnėms lūpoms: kiekvieną vakarą šaltuoju metų sezonu patepkite lūpas balzamu, kad ryte džiaugtumėtės sveikesnėmis ir švelnesnėmis lūpomis.

Švelnesnei odai: naktį oda netenka drėgmės, todėl prieš naktį rekomenduojama naudoti šiek tiek veiksmingo drėkiklio.

Raumenims: jei persistengėte sporto salėje ir nenorite kitą dieną kentėti raumenų skausmo, prieš naktį gerai išmasažuokite raumenis ir ryte jausitės žymiai geriau.

Švelnesnėms rankoms: šiurkščias rankas prieš miegą įtrinkite kremu arba aliejais ir ryte jos bus švelnios, oda sveika.

Švelnesnėms pėdoms: jei jūsų pėdos kietos ir sausos, ištepkite jas vazelinu ir apsimaukite kojines. Ryte pėdas nušveiskite ir ištepkite kremu. Jos bus švelnios ir minkštos.


grožio miegas, grožis, miegas, ramus miegas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai