Now Reading
„Bixuose“ koncertuosiantys „Kapitan Korsakov“ apie kanapes ir P. Gražulį (interviu)

„Bixuose“ koncertuosiantys „Kapitan Korsakov“ apie kanapes ir P. Gražulį (interviu)

„Bixuose“ koncertuosiantys „Kapitan Korsakov“ apie kanapes ir P. Gražulį (interviu)

Laikas.lt

„Kapitan Korsakov“ – grupė iš Belgijos, praeitą pavasarį Vilniaus publiką papirkusi ypač nuoširdžiu koncertu ir šokiruojančia jo pabaiga. Spalio 11 baras „Bix“ pradeda koncertų sezoną, kurio atidarymui pasirinko būtent šią trijulę. Ta proga grupės lyderis Pyteris Polas atsakė į kelis klausimus ne tik apie „Kapitan Korsakov“, bet ir apie vieną Lietuvos problemą.

Apibūdinkite savo muziką žmogui, negirdėjusiam grupės „Kapitan Korsakov“.

„Kapitan Korsakov“ – trijų asmenų grupė, iš Gento miestelio Belgijoje. Kurdami muziką bandome pamatyti pasaulį „bamblio“, pavalgiusio pyragėlių, keptų iš kanapių sviesto, akimis.

Po jūsų koncerto bare „Bix“, daugelis klausytojų sakė: „Tai buvo vienas nuoširdžiausių kada nors matytų koncertų“. Ar galvojate apie nuoširdumą, kurdami muziką?

Muzika privalo eiti iš širdies. O juk iš širdies einantys dalykai yra nuoširdūs. Kitu atveju, tu neturi širdies arba tiesiog jos negirdi.

Daugelis atlikėjų sako, kad perduodama žinutė – vienas svarbiausių dalykų muzikoje.

Gera muzika perduoda vieną ypatingą žinutę. Ji gali sujungti tave su kitais žmonėmis ir nukelti į pasaulį, apie kurio egzistavimą net nežinojai. Ši žinutė (jeigu galima ją taip pavadinti) nėra tik idėjos, nuomonės ar muzikos pateikimas klausytojui, tai – kažkas daugiau, tarsi išėjimas už šio pasaulio ribų.

Kiekvienas žmogus spalvina pasaulį savo sukurtomis spalvomis. Negalima kalbėti tik apie „kažkokią žinutę“, daug svarbiau yra beribis pasaulis, kurį tu susikuri. Šiuo atveju, žinutė jį tik apribotų.

Pagrindiniai skirtumai tarp jūsų gyvų pasirodymų ir įrašų.

Geras pasirodymas susideda iš gero ryšio tarp publikos ir grupės. Puikiausias pavyzdys – kvėpavimas. Atiduodami grupei savo energiją, tarsi iškvepiame – jeigu klausytojai neduoda nieko atgal, labai greit netenkame jėgų ir pradedame dusti. Tačiau jeigu publika supranta, ko nori grupė, susikuriamas magiškas ryšys, galintis visiems suteikti nepakartojamų įspūdžių, kurių būtų neįmanoma patirti, esant tik grupei arba tik klausytojui.

Dirbant studijoje – viskas kitaip. Kadangi nėra energijos, kurią galima paimti iš publikos. Reikia ieškoti kitų būdų: stengiamės kiek galima daugiau duoti vieni kitiems ir kiek galima tiksliau atkartoti tai, kas mūsų širdyse. Kitaip tariant, nieko ypatingo.

Lietuvoje turime, pavadinkime, anti–herojų, kovojantį prieš homoseksualus – Petrą Gražulį. Jis yra labai piktas, toks piktas, kad net juokingas, ką manote apie tokius žmones?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugelis žmonių, žeminančių kitus dėl seksualinės orientacijos, dažniausiai patys jaučiasi neužtikrinti dėl savosios. Arba nesugeba vadovautis sveiku protu, dėl ko dažnai nukrypstama į religinius kraštutinumus. Jie bando nuslėpti savo nusivylimą, skleisdami neapykantą laisviems žmonėms. Tokius žmones vadinu „šikšniais“.

Jeigu žmogus, negirdėjęs jūsų muzikos, po prieš tai pateikto apibūdinimo vis dar svarstytų, ar eiti į koncertą. Ką jam dar pasakytumėte?

Juokavau dėl pyragėlių, omeny turėjau metamfetaminą (juokiasi).

Faktai:

  • „Kapitan Korsakov“ susikūrė 2007 metais, Gento miestelyje (Belgija)
  • Groja protingą ir stilistiškai sunkiai apibrėžiamą roką.
  • Jauni vyrukai jau užkariavo savo tautiečių širdis, spėjo pasisvečiuoti didžiausiuose šalies festivaliuose „Dour“ ir „Pukkelpop“, pagrindinėse radijo stotyse bei išleisti kelis albumus.
  • Belgai puikiai suderina konceptualumą, eksperimentiką, skambesio įvairovę su klasikiniu rokenrolo ingredientu – paprasta, laukine, nežabota energija.
  • „Kapitan Korsakov“ muzika – organiškas ir meistriškas kontrastų žaismas. Čia rokenrolo paprastumas ir aiškumas stovi greta „noise rock“ ir „shoegaze“ erdvių bei eksperimentikos, postroko melancholija ir epiškumas papildomas išplaukusiomis „stoner/psychedelic“ improvizacijomis. Tačiau galutinis rezultatas nė iš tolo nepanašus į eklektišką stilių makalynę.
  • „Kapitan Korsakov“ naudoja žanrų elementus protingai ir sumaniai, taip suformuodami unikalų, spalvingą garsą, kuriame vietos atsiranda tiek paprastam žaismingumui, tiek sodriems, gilesniems, tamsesniems tonams.
  • Visa tai puikiai atsispindi ir belgų gyvuose pasirodymuose, kupinuose tiek techniškumo, profesionalumo, tiek laisvos energijos. Matyt, ne šiaip sau grupės pasirodymai neapsieina be šuolių nuo scenos, sulaužytų gitarų ar netikėtų, neplanuotų improvizacijų. Tikėkimės, į turą su nauja jėga išsiruošę belgai puikiai atsiskleis ir ne kartą griausmingais roko koncertais išbandytoje „Bix“ baro aplinkoje.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top