Now Reading
Į filmo „Vardas tamsoje“ premjerą specialiai iš Sankt Peterburgo atvyks Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Į filmo „Vardas tamsoje“ premjerą specialiai iš Sankt Peterburgo atvyks Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Į filmo „Vardas tamsoje“ premjerą specialiai iš Sankt Peterburgo atvyks Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Laikas.lt

Naujas lietuviškas detektyvas „Vardas tamsoje“ didžiuosiuose Lietuvos kino ekranuose pasirodys spalio 11 d., o filmo nacionalinė premjera ir raudono kilimo renginys įvyks jau šį trečiadienį, spalio 9 d.. Pagal Renatos Šerelytės bestselerį pastatytame filme pirmą didelį vaidmenį kine sukūrė ir viena garsiausių Lietuvos moterų Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

„Pasiūlymą filmuotis „Vardas tamsoje“ gavau kitą rytą po aktorystės studijų diplomo įteikimo. Man tai buvo rimtas iššūkis, juolab kad dirbau su itin patyrusiais partneriais – Neringa Varnelyte, Gediminu Storpirščiu, Elvyra Žebertavičiūte ir daugeliu kitu,“ – prisiminimais apie „Vardas tamsoje“ filmavimą dalinosi J. Jurkutė–Širvaite.

Po daugiau nei 25 metų pertraukos sukurtame lietuviškame detektyve J. Jurkutė-Širvaitė suvaidino nuovados sekretorę Atali. „Ji karjeristė, aiškiai žinanti, ko nori, ir savo tikslų siekianti visomis įmanomomis priemonėmis. Be abejo, naudojasi ir tuo, kad vyrams sunku jai atsispirti,“ – šypsodamasi apie naująjį vaidmenį pasakojo aktorė.

Į trečiadienį įvyksiančią filmo premjerą J. Jurkutė-Širvaitė atvyks specialiai iš Sankt-Peterburgo, kur šiuo metu kuria vaidmenį viename iš miesto teatrų. „Dar nemačiau filmo didžiajame ekrane. Prisipažinsiu, jaudinuosi. Kaip, manau, ir kiti mano kolegos. Todėl man labai svarbu būti kartu su jais šią svarbią dieną“, – sprendimą atvykti į „Vardas tamsoje“ premjerą komentavo viena gražiausių Lietuvos moterų.
Filmo „Vardas tamsoje“ veiksmas nukelia į 1995 metus. Mažo Lietuvos miestelio viešbutyje įvykdyta jaunos merginos žmogžudystė iš pamatų supurto viso miestelio ir nusikaltimą tiriančios Tardytojos – pagrindinės veikėjos ir romano pasakotojos – gyvenimą. Žmogžudystės tyrimas reikalauja ne tik sutelkti visus profesinius įgūdžius. Jis paliečia Tardytoją asmeniškai, nes pagrindiniu įtariamuoju tampa buvęs Tardytojos muzikos Mokytojas, su kuriuo moterį jaunystėje siejo lolitiška meilės istorija. Narpliodama nusikaltimą, Tardytoja prisiminimais nusikelia į tarybinių laikų Lietuvą, kuomet užgimė dramatiškai pasibaigę santykiai su paslapties skraiste gaubiamu Mokytoju. Kai atrodo, kad visi taškai ant „i“ jau sudėlioti, išaiškėja naujos bylos aplinkybės, pakreipiančios tyrimą netikėta linkme.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Filme vaidina Jurgita Jurkutė-Širvaitė, Neringa Varnelytė, Gediminas Storpirštis, Gintaras Liutkevičius, Kristina Kazlauskaitė, Elvyra Žebertavičiūtė ir kiti. Nacionalinė filmo premjera – spalio 11 d.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top