Now Reading
Sekmadienio receptas: kaip paruošti įdarytus itališkus makaronus?

Sekmadienio receptas: kaip paruošti įdarytus itališkus makaronus?

Sekmadienio receptas: kaip paruošti įdarytus itališkus makaronus?

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme sotaus Cannelloni arba įdarytų itališkų makaronų receptą.

Trukmė: 50 min.

Porcijos: 4.

Reikia:

Įdarui:

  • 16 Cannelloni vamzdelių,
  • 100 g špinatų,
  • 450 g rikotos sūrio,
  • 1/4 a.š. malto muskato,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų (5 mišinio),
  • 1/2 stiklinės (250 ml) tarkuoto parmezano.

Padažui:

  • 300 ml pomidorų tyrės (be priedų),
  • šaukštelio raudonojo vyno acto,
  • šaukšto grietinės,
  • 2 česnako skiltelių,
  • alyvuogių aliejaus,
  • šakštelio cukraus,
  • tarkuoto parmezano sūrio.

Papildomai reikės:

  • 2 celofaninių maišelių + žirklių,
  • gilesnio kepimo indo,
  • sviesto (kepimo indui ištepti),
  • folijos.

Recepto eiga:

Paruoškite įdarą: špinatus perkoškite kartu/šaltu vandeniu, t. y. sudėkite juos į kiaurapuodį ir perpilkite verdančiu vandeniu, tada iškart šaltu ir taip kelis kartus. Paskiau susmulkinkite peiliu. Sumaišykite su rikota, parmezanu, pagardinkite pipirais, druska, muskato riešutu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paruoškite Cannelloni: tam, kad būtų lengviau įdarą sukrėsti į vamzdelius, pasigaminkite spec. įrankį: nukirpkite kraštelį celofaninio ar medžiaginio (jei per stebuklą ir tokį turite)maišelio kraštelį. Pasigaminkite du tokius maišelius, taip bus patogiau. Sudėkite įdarą į maišelį ir įspauskite į cannelonius. Labai patogu, tikrai nesiūlyčiau bandyti šaukšteliu grūsti, užtruksite trigubai ilgiau. Paskiau galite šaukštelio galu pagrūsti, kad pasiskirstytų. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite vamzdelius šalia vienas kito, kaip parodyta nuotraukose.

Paruoškite padažą: susmulkintas česnako skilteles pakepinkite keptuvėje, alyvuogių aliejuje. Supilkite pomidorų tyrę, grietinę, vyno acto, cukrų ir išmaišykite padažą. Patroškinkite vos 5-7 minutes. Galite dar pipirais ir baziliku pagardinti — puikiai tiks tiek džiovintas, tiek šviežias bazilikas, tačiau jis nėra būtinas. Šiuo padažu užpilkite makaronus. Ant viršaus gausiai užtarkuokite parmezano sūrio (verta paminėti, jog čia sūrio kokybė yra labai svarbi!).

Iškepkite puikiuosius vamzdelius: kepimo indą uždenkite folija (taip makaronai geriau troškinsis) ir įstatykite į karštą orkaitę ant vidurinių grotelių. Kepkite maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių, kol viršus šiek tiek apskrus. Išimkite, leiskite kiek ataušti ir sudėkite į lėkštes, skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top