Prabangiausias studentiškas kambarys pirmą kartą atiteko vaikinams

Laikas.lt

Vakar vėlai vakare, muzikos fabrike „Loftas“ vykusių Vilniaus kolegijos fuksų krikštynų metu paaiškėjo, kas šiems mokslo metams apsigyvens prabangiausiame Lietuvoje studentiškame bendrabučio kambaryje. Nurungus keturias konkurenčių poras, galimybė džiaugtis visais buities patogumais atiteko trečiąjį „Zanussi kambario“ konkursą laimėjusiems kolegijos trečiakursiams Tautvydui Rasiuliui ir Tadui Ščerbickui.

Svajonių kambario raktus jiems įteikė praėjusio konkurso laimėtojos. Pirmąjį Vilniaus kolegijoje surengtą konkursą taip pat laimėjo merginos.

Biomedicininę diagnostiką studijuojantis Tautvydas ir programų sistemas kremtantis Tadas ne tik laimėjo „Zanussi“ kambario kulinarinį iššūkį, pagaminę apgaulingai atrodantį desertą, bet ir surinko daugiausia konkurso komisijos balsų. Vertindama dalyvius, komisija rėmėsi tokiais kriterijais kaip aktyvumas, komunikabilumas, kūrybiškumas, orientacija ne tik į individualius poreikius, bet ir visuomeninę veiklą bei maisto gaminimo svarbą kasdieniniame studento gyvenime.

Komisijai nepaliko abejonių vaikinų išmoningumas pildant dalyvių anketą bei kulinarinio iššūkio patiekalo sumanymas, taip pat daugiau nei pusė tūkstančio komentarų, kodėl būtent šie vaikinai verti apsigyventi „Zanussi“ kambaryje, prie jų anketos konkurso galerijoje „Facebook“.

Ypatingai aktyvaus renginio publikos palaikymo sulaukę vaikinai, paklausti apie tai, kaip kompensuotų praradimą nelaimėjusioms konkurso dalyvėms, juokavo, kad pasikviestų į svečius ir tada jau nuspręstų kaip. 

Nuo vaikystės draugais esantys vaikinai žaidė tame pačiame kieme, trynė tą patį suolą mokykloje, o dabar studijuoja toje pačioje kolegijoje. „Niekada nesame gyvenę tame pačiame kambaryje, todėl „Zanussi“ kambario laimėjimas yra paskutinis šansas pagyventi mums, geriausiems draugams, kartu kaip studentams“, - sako dirbantys trečiakursiai, besitikintys šiuos mokslo metus praleisti ramioje ir jaukioje vietoje, kur galėtų susikaupti baigiamajam mokslo darbui ir pailsėti po ilgos studijų ir darbo dienos.

Rūtos Bagdzevičiūtės suprojektuotas „Zanussi“ kambarys įkurdintas viename iš Vilniaus Didlaukio g. bendrabučių. Jis pasižymi ne tik dvigubai didesniu, nei įprasta studentiškam kambariui, plotu (37 kv. m.), bet ir bendrabučių gyvenimui nebūdinga prabanga – kambaryje yra visi reikalingi baldai bei maisto ruošai, drabužių ir namų priežiūrai skirti buitiniai prietaisai – šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, gartraukis, mikrobangų krosnelė, skalbyklė, indaplovė, dulkių siurblys ir kiti smulkūs virtuvės prietaisai.

bendrabutis, Studentai, Tadas Ščerbickas, Tautvydas Rasiulis, Zanussi kambarys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai