Now Reading
Veidaknygės veidai: bendra 1,28 mlrd. „Facebook“ vartotojų nuotrauka, kurioje rasite ir save

Veidaknygės veidai: bendra 1,28 mlrd. „Facebook“ vartotojų nuotrauka, kurioje rasite ir save

Veidaknygės veidai: bendra 1

Technologijos.lt

Pilka statiška 1,28 mlrd. pikselių (vakar buvo tik 1,15 mlrd.) masė – taip atrodo į vieną nuotrauką sudėtos visų „Facebook“ naudotojų viršelio nuotraukos. Tiesiogiai veikianti programėlė „The Faces of Facebook“ („Veidaknygės veidai“) skenuoja kiekvieno „veidaknygės“ vartotojo viešą profilį, o tokių – maždaug septintadalis planetos gyventojų. Jei kiltų noras aplankyti kiekvieną profilį paeiliui, prireiktų 36 metų, 5 mėnesių, 9 parų, 6 valandų, 46 minučių ir 16 sekundžių.

Kiekvienas veidas į bendrą nuotrauką įtrauktas chronologine seka – pagal datą, kai žmogus užsiregistravo socialiniame tinkle. Jei programėlėje „Facebook“ naudotojas įveda savo profilio slaptažodį, programėlė parodys, kelintas yra jo „veidas” visoje „veidaknygėje“. Skaičių galima skelbti savo profilio sienoje. Norėdami prisijungti prie savojo profilio, programėlės vartotojai turėtų spustelėti alokacijos smeigtuką viršutiniame dešiniajame kampe.


Veidaknygės veidai: bendra 1,28 mlrd. „Facebook“ vartotojų nuotrauka, kurioje, jei esate susikūręs paskyrą, rasite ir save  

„Veidaknygės veidus“ sukūrė kūrybinė technologė Natalia Rojas iš Majamio (JAV).

„Tai – nesibaigiantis ir kolaboratyvus projektas, kuris sutvarko visas jūsų profilio ir apskritai visų profilių fotografijas nuo pirmos iki paskutinės pagal chronologinę seką – nuo Cukerbergo (Mark Zuckerberg) iki naujausio socialiniame tinkle prieš dalį akimirkos užsiregistravusio žmogaus“, – pasakoja idėjos autorė.
„Nes mes esame labai įvairūs – didelės šeimos, burkas vilkinčios moterys, galybė Leo Mesių (Leo Messi), Indijos dievai, svyrantį Pizos bokštą laikantys turistai, naujagimiai, ferrariai, mokyklos laikų nespalvotos fotografijos, veidai širdelės formos rėmeliuose, politiniai logotipai, vaizdingi peizažai, akys, meilės žinutės, šypsenos ir t. t.“, – vardija N. Rojas.

Bendroje nuotraukoje rodomi tik tie kadrai, kuriuos vartotojai pasirinko kaip titulines savo profilio nuotraukas – visos kitos profilio nuotraukos į bendrą nuotrauką nepaklius.


„Nes mes esame labai įvairūs“, – pabrėžia idėjos autorė Natalia Rojas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Nelaužome jokių „Facebook“ privatumo taisyklių, nes neskelbiame kieno nors asmeninės informacijos, nuotraukų ar pavardžių. Tiesiog radome būdą nežalingą būdą tvarkyti mūsų viešus duomenis ir juos pademonstruoti“, – tvirtina amerikietė. 

Į bendrą nuotrauką įtraukiamas kiekvienas naujas „Facebook“ vartotojas – per sekundę tokių pribyra ne vienas ir, ko gero, ne dešimt. Tad bendros nuotraukos „pikselių“ skaičius nesustabdomai didėja. Kaip jau pabrėžė N. Rojas, „tai neturi pabaigos“, nes tinklas nepaliauja augęs. 


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top