Now Reading
Alice Way apie muzikos vertę, pianino magija, išgarsėjimą, aprengtą tiesą… (interviu)

Alice Way apie muzikos vertę, pianino magija, išgarsėjimą, aprengtą tiesą… (interviu)

Alice Way apie muzikos vertę

Laikas.lt

Vis dažniau spaudoje su garsiąja Lana Del Rey lyginama talentingoji lietuvaitė Alice Way sudomino ne vieną didžiųjų Lietuvos festivalių organizatorių ir ne vieną renginį paįvairino savo lyrinėmis muzikos klajonėmis. Tačiau ne tik kaštoniniais plaukais ir „madonos“ šypsena atlikėja traukia klausytojus. Kas yra tikroji charizma? Kur slypi muzikos magija? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus mūsų pokalbyje su muzikante.

Kiek sąžininga lyginti tave su Lana Del Rey? 

Tiek, kiek abi raudongalvės ir keistokos (šypsosi), vokalai, manau, kaip diena ir naktis. Bet man Lana labai patinka.

Apie ką yra tavo kūryba?

Apie meilę, aistrą, berniukus mėnulyje ir visą kitą, kas vyksta mano gyvenime ir gyvenimuose, kuriuos man pasiseka matyti iš šalies, bei juose dalyvauti.

Papasakok daugiau apie „Wanderlust“ EP? Kodėl iš keturių dainų išrinkai būtent „Wanderlust“ EP pavadinimui? „Wanderlust“ reiškia stiprų nuostabos, naujų pojūčių, naujovių troškimą. Taigi kokie tavo lyrinio „aš“ troškimai naujajame single?

„Wanderlust“ EP yra vasaros garso takelis, gimęs labai netikėtai: Rokas Ramutis sukūrė gitaros partiją, aš – melodiją ir tekstą. Tai daina apie aistrą gyvenimui ir keliui, tiek kelionėms į įvairias šalis ir miestus, tiek kelionėms viduje, kurios (ne)sąmoningai nuolatos keičia mus ir mūsų pasaulio suvokimą. Mintimis link dangaus, vis reflektuojant savo praeitį ir kuriant ateitį, tai besimokant iš klaidų, tai „sėkmingai“ jas kartojant. To ir trokšta lyrinis „aš“ – visada gyventi su aistra širdyje. Todėl visas EP dvelkia tokia nuotaika, prisiminimų nuotrupom bei švelnia savianalize.

Tavo dainose tekstai yra labai metaforiški, daug simbolikos. Kiek visa tai artima tavo pačios patirčiai? Tavo kūryboje nėra atviru tekstu sakoma „I love you baby“, bet galima nujausti, kad dainos visgi apie meilę… Ar teisinga būtų taip teigti? Jei taip, tuomet, kodėl savo kūriniuose nenaudoji atviro teksto?

Nemažai dainininkių taip ir išgarsėja (šypteli atlikėja.) Tame pačiame „Wanderlust“ dainos „Mickey“ ir „From The Miles“ yra apie konkrečius žmones. Tekstus rašau aš, o tai reiškia, kad jos ir ateina iš mano patirčių, kurias galima „pritempti“ iki universalių potyrių, būdingų visiems žmonėms. O iš tiesų, jie netoli ir mes visi norime panašių dalykų, ir verkiam dėl panašių nesėkmių.

Nedarau nieko tiesiu tekstu, nes pakankamai nuogybių ir taip egzistuoja mūsų kasdienybėje. Apsirengusi tiesa yra paslaptingesnė, reikia pastangų jai patirti ir prisijaukinti. Jei mano tikslas būtų išgarsėti, dalyvaučiau kokiame tuščiame TV projektėlyje – „žvaigždučių kepyklėlėje“, bet esu arogantiška ir sakau, jog noriu, kad mano muzika būtų vertingesnė nei tai.

Su kokiais muzikiniais projektais dabar dirbi, kokių naujienų gali tikėtis tavo klausytojai?

Šiuo metu labai susikoncentravau į filosofijos studijas, taip pat naujų dainų kūrybą. Žinau, gal nėra protinga taip imti ir dingti kuriam laikui, ypač, kai sulaukiau tokio netikėto ir didelio palaikymo. Esu neapsakomai dėkinga visiems, kas ateina į koncertus, ir nuoširdžiai myliu savo klausytojus labai gražia meile, todėl manau, kad jie verti naujų muzikinių vėjų iš mano fronto, o ne sąstingio tame pačiame taške.
Muzika duoda žmogui labai daug ir aš labai rimtai žiūriu į kūrybinį procesą. Labai smagu koncertai, interviu ir dėmesys, bet tikroji magija, kuri prasidėjo prie pianino, kartas nuo karto prijaukina vėl ten sugrįžti ir įgyvendinti savo paskirtį. Yra laikas kurti ir yra laikas rodyti, ką nuveikei. Ir būtent dabar man vėl atėjo laikas ramiai kurti magiją už uždarų durų. Ir tuomet jau parodyti kažką naujo ir vertingo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kokios nuotaikos prieš ateinantį koncertą BO bare? Kokie lūkesčiai?

Puikios nuotaikos, vienintelė paranoja – peršalimas, kuris labai nenori trauktis… Tikiuosi koncerte pamatyti daugybę gerai nusiteikusių žmonių, patirti įprastą kaunietišką namų nuotaiką ir tiesiog sukurti labai gerą penktadienio vakarą.

Tokia buvo mūsų neįpareigojanti pažintis su Alice Way. Linkime atlikėjai pasveikti! O su visais lyrinės muzikos gerbėjais pasimatysim šį penktadienį, spalio 4 d., BO bare.


Alice Way rekomenduojamų dainų dešimtuką rasite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top