Now Reading
Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie melą…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie melą…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie melą...

Laikas.lt
Pagal 11points.com

Nekenčiate melagių? Tuomet nekenčiate visos žmonijos! Tyrimai rodo, jog kiekvienas mūsų pameluojame bent keletą kartų per dieną arba viename iš keturių pokalbių, kurie tęsiasi bent 10 minučių. Dar daugiau faktų apie melą:

Sausį žmonės meluoja daugiau nei bet kurį kitą mėnesį. Vidutiniškai – 217 kartų (apie 7 per dieną). Šis rodiklis išauga, nes esame linkę meluoti apie tai, ką veikėme per šventes, atostogas, ką dovanojome ir gavome dovanų, ką valgėme, kaip džiaugėmės.

Visgi neišsigąskite: dauguma mūsų melų – balti ir mažyčiai, kurie sakomi, norint geriau atrodyti kitų akyse arba paveikti, apsaugoti kitų jausmus.

Britų atliktas tyrimas parodė, jog žmonės (na, manome, labiau moterys) dažnai meluoja apie maistą: porcijos dydį ir valgytus produktus.

Žmonės net 5 kartus dažniau meluoja rašydami (laiškai, elektroniniai laiškai, trumposios žinutės) nei kalbėdami tiesiogiai. Logiška – taip daug lengviau neišsiduoti, jog sakai netiesą.

1 iš 12 žmonių meluoja savo gyvenimo aprašyme (CV). Pagal statistiką, 27 procentai šios grupės gudruolių būna pagauti ir atleisti, 3 procentai demaskuojami jau darbo pokalbio metu ir nepasamdomi ir dar 6 – iššaiškinti ir paliekami dirbti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beveik trečdalis žmonių meluoja, jog matė „Krikštatėvį“. Tyrimas parodė, jog, kai meluojama apie matytus filmus, dažniausiai meluojama būtent apie šį – tai daro 30 proc. respondentų. Tarp populiariausių neva tai matytų filmų taip pat yra „Kasablanka“, „Taxi vairuotojas“.

Žmones su barzdomis retai laikome melagiais. Atlikti tyrimai parodė, jog vyrukai su barzdomis atrodo patikimesni nei švariai nusiskutę.

Geriausias būdas apmauti melo detektorių – gąsdinti save. Na, tikimės, kad niekada to rimtai neprireiks, tačiau daugelis tyrimų įrodė, kad būtent gąsdinančios mintys gali suklaidinti šį aparatą.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top