Now Reading
Patiekalas-staigmena: desertas „Kąsnelis kavos“ (receptas)

Patiekalas-staigmena: desertas „Kąsnelis kavos“ (receptas)

Patiekalas-staigmena: desertas „Kąsnelis kavos“ (receptas)

Laikas.lt

Desertas, pavadintas „Kąsnelis kavos“, pateiktas apgaulingu kavos gėrimo pavidalu, atnešė antrąją vietą Vilniaus kolegijos trečiakursėms Simonai Tratulytei ir Gretai Bagdonaitei Zanussi kambario kulinariniame iššūkyje. 

Merginos su kitomis keturiomis kambariokų poromis varžosi dėl teisės apsigyventi prabangiausiuose Lietuvoje studentiškuose apartamentuose – Zanussi kambaryje, suprojektuotame architektės Rūtos Bagdzevičiūtės ir įrengtame viename iš Vilniaus Didlaukio g. studentų bendrabučių. Jau trečiojo konkurso nugalėtojai paaiškės spalio pradžioje.

„Kąsnelis kavos“ receptas

  • 100 g juodojo šokolado drožlių (kokybiško juodojo šokolado, sutarkuosime);
  • 30 g pieniško šokolado su lazdyno riešutais;
  • 4 kiaušinių;
  • 1 šaukšto konjako arba brendžio ;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • 4 šaukštų džiūvėsėlių;
  • trupučio sviesto indeliams patepti;
  • 150 ml saldžios grietinėlės, flakone.

Kaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kartu įkaitinkime ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius.
Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus ir džiūvėsėlių, kad jis lengvai prikibtų prie sienelių.

Šokolado drožles ištirpdome dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį.

Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi ir konjaku iki baltumo.

Kitame dubenyje iki purumo išplakame baltymus.

Į trynių plakinį supilame lydytą šokoladą, baltymus ir viską atsargiai išmaišome mentele ar šaukštu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šaukštu paskirstome masę į karščiui atsparius puodelius ir šauname į įkaitintą orkaitę 10–15 minučių.

Desertą patiekiame šiltą, apipurkštą grietinėle ir papuoštą norimais priedais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top