Now Reading
Sekmadienio receptas – pikantiška tortilija arb ispaniškas omletas

Sekmadienio receptas – pikantiška tortilija arb ispaniškas omletas

Sekmadienio receptas - pikantiška tortilija arb ispaniškas omletas

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šviečios ir sočios pikantiškos tortilijos arba paprasčiau ispaniško omleto receptą.

Trukmė: 20 min. ruošti, 20 min. kepti.

Porcijos: 4.

Reikia:

  • 5 nemažų kiaušinių,
  • 3 nedidelių, šviežių bulvyčių,
  • apie 80 g saliami,
  • gabalėlio sūrio (užtarkuoti ant viršaus),
  • 2 vid. pomidorų,
  • 1 svogūno,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • alyvų aliejaus,
  • petražolių ir svogūnų laiškų (nebūtinai).

1. Bulves švariai nuplaukite, pašalinkite nešvarumus peiliuku ir su odele sudėkite į vandenį. Užvirinkite vandenį ir pavirkite apie 15 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus, susmulkinkite ir apkepinkite joje svogūną. Apvirtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę. Sudėkite riekelėmis pjaustytą saliami, pomidorą. Pakepinkite 3-5 minutes ant silpnesnės ugnies.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Įmuškite kiaušinius į dubenį, įberkite žiupsnį druskos, pabarstykite pipirais. Gerai išsukite iki vientisos masės. Užpilkite tą masę į keptuvę, kiaušiniai turėtų tolygiai viską apsemti. Ant silpnos ugnies kepkite tortiliją, kol ji taps standi ir nebebus tokia skysta. Užtarkuokite sūrio. Galite pabarstyti svogūnų laiškais ir/arba petražolėmis. Medine mentele supjaustykite tortiliją kaip pyragą ir patiekite. Buen apetito!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top